
Αιχμές κατά των παραιτηθέντων αντιπροέδρων από τον πρόεδρο του ΣτΕ
Τα περί πολιτικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης αρνήθηκε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αναβάλει τη διάσκεψη του Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες και παράλληλα άφησε αιχμές κατά των δύο δικαστών που παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.
Τα περί πολιτικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης αρνήθηκε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αναβάλει τη διάσκεψη του Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες και παράλληλα άφησε αιχμές κατά των δύο δικαστών πουπαραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.
«Οι δικαστικοί λειτουργοίδεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων», είπε χαρακτηριστικά εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να επιτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθηκον σε ένα κλιμα ενότητας και ηρεμίας».
Αναφορικά με τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ παρατήρησε ότι«όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν κακή υπηρεσία και βλάπτουν τη δικαιοσύνη σε μία καίριας σημασίας περίοδο».
Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να αναβάλει «λόγω κλίματος»τη διάσκεψη του δικαστηρίου -στην οποία θα συζητούνταν οι αγωγές για τις τηλεοπτικές άδειες- υπογράμμισε: «Έχω μια ευθύνη, να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονές της διασκέψεως».
Ερωτηθείς πότε θα συγκαλέσει τη διάσκεψη του ΣτΕ για το διαγωνισμό, απάντησε ότι δεν θα κάνει προαναγγελία και πρόσθεσε ότι το εν λόγω ζήτημα είναι μια σοβαρή υπόθεση, αλλά όχιη «μόνη σοβαρή υπόθεση» που διαχειρίζεται το δικαστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές
- Άκαρπες οι συνομιλίες στον ΟΗΕ για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων
- Ο Στίβεν Κολμπέρ αποχαιρέτησε το «Late Show» με τη βοήθεια του Πολ ΜακΚάρτνεϊ – Το πικρόχολο σχόλιο του Τραμπ
- Κούβα: «Κανείς δεν θα απαγάγει τον Ραούλ Κάστρο», λέει η κόρη του
- Καλιφόρνια: 40.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολές εκκένωσης μετά από διαρροή σε δεξαμενή χημικών
- Κιλμάρ Αμπρέγο Γκαρσία: Τέλος της ποινικής δίωξης εις βάρος του μετανάστη-σύμβολο της πολιτικής μαζικών απελάσεων
