Η «ζούγκλα» του Καλαί θα κλείσει οριστικά, δεσμεύεται ο Ολάντ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που επισκέπτεται για πρώτη φορά το Καλαί στη βόρεια Γαλλία δήλωσε ότι πρέπει να διαλυθεί «πλήρως και οριστικά» ο καταυλισμός της λεγόμενης «ζούγκλας», όπου στοιβάζονται από 7.000 έως 10.000 μετανάστες.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που επισκέπτεται για πρώτη φορά το Καλαί στη βόρεια Γαλλία δήλωσε ότι πρέπει να διαλυθεί «πλήρως και οριστικά» ο καταυλισμός της λεγόμενης «ζούγκλας», όπου στοιβάζονται από 7.000 έως 10.000 μετανάστες.
{{{ map }}}
Η κυβέρνηση θα φθάσει μέχρι τέλους, δήλωσε καλώντας το Λονδίνο «να αναλάβει το μέρος που τους αναλογεί» για την επίλυση του προβλήματος.
Ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών αυτών που έφθασαν από τη Συρία, την Ερυθραία και το Σουδάν θέλουν να φθάσουν στη Βρετανία.
«Θέλω να εκφράσω την αποφασιστικότητά του για το ότι θέλω να δω τις βρετανικές αρχές να αναλαμβάνουν το μερίδιό τους στην ανθρωπιστική προσπάθεια που η Γαλλία επιτελεί εδώ και θα συνεχίσει να επιτελεί αύριο» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.
Η γαλλική δεξιά, έχοντας αρχίσει την εκστρατεία για τις προκριματικές εκλογές εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017, άδραξε την ευκαιρία με το θέμα της μετανάστευσης και πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις της εναντίον της πολιτικής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ.
Η ανθρωπιστική κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά στον καταυλισμό, με μετανάστες που διαμένουν σε αυτόν να πολλαπλασιάζουν τις προσπάθειες διέλευσης στη Βρετανία, παρά τους κινδύνους.
Δώδεκα μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή αυτή από την αρχή του 2016, οι πέντε μεταξύ αυτών παρασύρθηκαν από διερχόμενα οχήματα κοντά στο λιμάνι.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πρόσφατα να καταστρέψει τον καταυλισμό της «ζούγκλας» πριν από τον χειμώνα και να κατανείμει τους πρόσφυγες σε κέντρα υποδοχής που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο Βιλντόζα πήρε το… πορτοφόλι του Πετρούσεφ και χάρισε τη νίκη στη Βίρτους (vids)
- Κρήτη: Θλίψη για τον αθλητή ΑμεΑ που πέθανε μετά από τροχαίο – Είχε καθηλωθεί σε αμαξίδιο πριν από 23 χρόνια μετά από τροχαίο
- Οδοιπορικό του in: Πολύπαθη Μάνδρα – Η επόμενη μέρα
- «Υπάρχει και φιλότιμο»: Το αφιέρωμα της Finos Film για τα 60 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας
- Φάμελλος για Τσίπρα: Άδικο να ισοπεδώνεται όλη η αντιπολίτευση
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
