Προβάδισμα Κλίντον στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων
Τα ποσοστά του Ντόναλντ Τραμπ βελτιώνονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η Χίλαρι Κλίντον όμως διατηρεί το προβάδισμα για την εξασφάλιση των 270 εκλεκτόρων που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Τα ποσοστά του Ντόναλντ Τραμπ βελτιώνονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η Χίλαρι Κλίντον όμως διατηρεί το προβάδισμα για την εξασφάλιση των 270 εκλεκτόρων που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Τέσσερις ημέρες πριν από την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των δύο υποψηφίων και επτά εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η Χίλαρι Κλίντον διατηρεί το προβάδισμά της σε αριθμό εκλεκτόρων. Σύμφωνα με την τελευταία αριθμητική ανάλυση του CNN, όταν προστεθούν όλοι οι εκλέκτορες ανά πολιτεία – επί τη βάσει των σημερινών προεκλογικών δεδομένων – η Κλίντον εξασφαλίζει την υποστήριξη 272 προεδρικών εκλεκτόρων.
Από την άλλη μεριά, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βελτιώσει την πολιτική απήχησή του στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, κυρίως εξαιτίας της αλλαγής της εκλογικής δυναμικής στην Αϊόβα (μία πολιτεία στην οποία ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, νίκησε δύο φορές). Έτσι ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων φέρεται να κέρδισε έξι ψήφους στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ψήφων που έχει εξασφαλίσει στους 196.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι απομένουν για να μοιραστούν οι ψήφοι 70 εκλεκτόρων σε τέσσερις πολιτείες και δύο εκλογικές περιφέρειες του Κογκρέσου (Φλόριντα, Νεβάδα, Οχάιο και Βόρεια Καρολίνα).
Ειδικότερα για την τελευταία πολιτεία, το προεκλογικό κλίμα επιβαρύνεται από την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην πόλη Σάρλοτ και την επιβολή απαγόρευσης στις μετακινήσεις, ενώ τα ζητήματα αστυνόμευσης κι αμερικανικής εθνικής ασφάλειας αποκτούν κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική


