Σε «θέση μάχης» η Εκκλησία για τα Θρησκευτικά και την προσευχή
Έτοιμοι για αντιπαράθεση με την κυβέρνηση φαίνεται να είναι οι ιεράρχες, λόγω των σχεδιασμών του υπουργού Παιδείας να αλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών και όχι μόνο. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣ στην οποία διευκρινίζει ότι η πρωινή προσευχή δεν καταργείται.
Έτοιμοι για αντιπαράθεση με την κυβέρνηση φαίνεται να είναι οι ιεράρχες, λόγω των σχεδιασμών του υπουργού Παιδείας να αλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών και όχι μόνο.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣ στην οποία διευκρινίζει ότι η πρωινή προσευχή δεν καταργείται.
Το ζήτημα της προσευχής φαίνεται να προέκυψε μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην οποία δεν υπήρχε αναφορά στην πρωινή προσευχή.
Είτε από λόγους σκοπιμότητας, είτε απλά από λάθος, η αναστάτωση δημιουργήθηκε.
Το θέμα των Θρησκευτικών αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη νέα συνεδρίαση της Ιεραρχίας. Άλλωστε, όπως υπενθυμίζουν Τα Νέα, στη νέα σύνθεσή της για την περίοδο 2016-2017, η ΔΙΣ έχει και ιεράρχες που τηρούν πιο σκληρή γραμμή, όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Φθιώτιδος Νικόλαος και ο Καισαριανής Δανιήλ.
Δεν αποκλείεται να πιέσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για πιο σκληρή γραμμή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μπορεί Τσίπρας και Ιερώνυμος να τα είπαν σε καλό κλίμα στο Μαξίμου, όμως ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είναι πρόσωπο που προκαλεί αντιδράσεις: μπορεί, όπως σημειώνουν, στις συναντήσεις να παρουσιάζεται ως φίλος, αλλά τελικά τηρεί εχθρική στάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα

