Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πτέρυγα απέκτησε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Νέα πτέρυγα απέκτησε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

...

Μία νέα πτέρυγα απέκτησε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Πρόκειται για ένα νέο τμήμα του Μουσείου Μανιταριών το οποίο αφορά την επιλογή και τοιχογράφηση σειράς θεμάτων που αφορούν τα μανιτάρια και τη σχέση τους με την ιστορία, τη λαογραφία, την επιστήμη, τη φαρμακευτική κ.τλ.

Η επιλογή των θεμάτων αυτών, που έχουν ταυτόχρονα και ισχυρό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, έγινε από τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, συγγραφέα-ερευνητή και Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, η δε εικαστικής τους αποτύπωση έγινε από ζωγράφους και γλύπτες υπό την επίβλεψη του ιδίου.

Εξάλλου, η χρήση της ζωγραφικής και της γλυπτικής, αποτελεί συστατικό στοιχείο του Μουσείου και αποσκοπεί όχι μόνο στη σύνδεση φύσης και πολιτιστικής δημιουργίας, αλλά και στην παρουσίαση ενός σύγχρονου ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Οι εξαιρετικές αυτές παραστάσεις, όπως και η μοναδικότητά τους, καθιστούν λοιπόν το Μουσείο όχι μόνο πρωτοποριακό στις επιλογές του, αλλά επίσης ικανό να πληροφορεί και να αναδεικνύει περιβαλλοντικά ζητήματα, με μηνύματα που γίνονται ευχαρίστως αποδεκτά και εμπεδώνονται εύκολα από τους επισκέπτες.

Τέλος να επισημάνουμε ότι η νέα αυτή πτέρυγα θα αποτελέσει τη βάση για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τα μανιτάρια και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024