Ο Ρομέο πέρασε εννέα μέρες στα συντρίμμια του σεισμού και βγήκε ζωντανός
Ο Ρομέο, ένας σκύλος ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ, είναι το τελευταίο θαύμα του σεισμού της 24ης Αυγούστου στην Ιταλία, καθώς ανασύρθηκε ζωντανός από τα χαλάσματα του σπιτιού που ζούσε, εννέα μέρες μετά την καταστροφική δόνηση.
Ο Ρομέο, ένας σκύλος ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ, είναι το τελευταίο θαύμα του σεισμού της 24ης Αυγούστου στην Ιταλία, καθώς ανασύρθηκε ζωντανός από τα χαλάσματα του σπιτιού που ζούσε, εννέα μέρες μετά την καταστροφική δόνηση.
Διαβάστε επίσης:
Ο Ρομέο εγκλωβίστηκε στο σπίτι αλλά σώθηκε καθώς ένα μεταλλικό δοκάρι εμπόδισε τα συντρίμμια να τον καταπλακώσουν.
Κρίνοντας από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πυροσβέστης που τον έσωσε, έδειχνε μάλιστα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ έπινε με λαχτάρα τις πρώτες γουλιές νερού μετά από 230 ώρες.
Όταν χτύπησε ο σεισμός, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου, στο μεσαιωνικό χωριουδάκι Σαν Λορέντσο α Φλαβιάνο, κοντά στο Αματρίτσε, οι ιδιοκτήτες του Ρομέο, ένα αντρόγυνο, κοιμόντουσαν στον δεύτερο όροφο του σπιτιού.
Εκείνοι πρόλαβαν να βγουν έξω αλλά ο σκύλος τους, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο, εγκλωβίστηκε.
Μετά από πολύωρη αναζήτηση, οι ιδιοκτήτες δέχτηκαν τελικά να φύγουν από το κατεστραμμένο χωριό τους για να μην κινδυνεύσουν κι άλλο.
Το ζευγάρι είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα ξανάβλεπε ζωντανό τον Ρομέο όταν επέστρεψε στο χωριό, το βράδυ της Παρασκευής, με τη συνοδεία πυροσβεστών, για να μαζέψει κάποια προσωπικά είδη από τα χαλάσματα.
Μόλις έφτασαν στο γκρεμισμένο σπίτι ο σκύλος προφανώς άκουσε τις φωνές τους και τους υποδέχτηκε γαβγίζοντας.
Οι πυροσβέστες άρχισαν αμέσως να σκάβουν στα συντρίμμια και ανέσυραν τον Ρομέο που δεν έδειχνε να έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την περιπέτειά του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόρεια Κορέα: Προχωρά σε δύο δοκιμές πυραύλων κρουζ μακρού βεληνεκούς
- Ουκρανία: Γιατί ο Μακρόν θέλει να δει τον Πούτιν – Σε ποιους στέλνει μήνυμα
- Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και ζημιές από σεισμό 6 Ρίχτερ
- Η Κίνα ανακοινώνει «μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν
- Μεγάλη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να «πληρώσει άμεσα» ή να πάει στο δικαστήριο
- Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί και 98 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου