Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γουόρεν Μπίτι επιστρέφει με ταινία για τον Χάουαρντ Χιουζ

Ο Γουόρεν Μπίτι επιστρέφει με ταινία για τον Χάουαρντ Χιουζ

Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που γύρισε την τελευταία του ταινία (το Bulworth του 1998). Ο 79χρονος Γουόρεν Μπίτι (ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός) επιστρέφει με το «Rules Don't Apply» μία ταινία για τον Χάουαρντ Χιουζ και το Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1940 και του 1950.

Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που γύρισε την τελευταία του ταινία (το Bulworth του 1998). Ο 79χρονος Γουόρεν Μπίτι (ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός) επιστρέφει με το «Rules Don’t Apply» μία ταινία για τον Χάουαρντ Χιουζ και το Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1940 και του 1950.

Ο ίδιος ο Μπίτι ξεκαθαρίζει ότι η ταινία «ΔΕΝ είναι μία βιογραφία του Χάουαρντ Χιουζ», του εκκεντρικού πολυεκατομμυριούχου παραγωγού ταινιών.

«Δεν τον γνώρισα ποτέ» λέει o 79χρονος σκηνοθέτης. «Και έχω γνωρίσει τους πάντες» σπεύδει να προσθέσει.

Η ταινία «Rules Don’t Apply» που θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου (ελπίζοντας ίσως σε υποψηφιότητες για Όσκαρ) θα κάνει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ κινηματογράφου AFI. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος Άλντεν Έρενραϊχ (θα τον δούμε σύντομα στον ρόλο του νεαρού Χαν Σόλο σε δική του ταινία), καθώς και η Λίλι Κόλινς.

Ο Γουόρεν Μπίτι θα ερμηνεύσει τον Χάουαρντ Χιούζ, ενώ σχεδόν όλο το Χόλιγουντ παρελαύνει από την οθόνη: Ανέτ Μπένινγκ, Εντ Χάρις, Όλιβερ Πλατ, Κάντις Μπέργκεν, Στιβ Κούγκαν, Άλεκ Μπάλντουιν, Μάθιου Μπρόντερικ, Μάρτιν Σιν μεταξύ άλλων.

Η ταινία αφηγείται την ερωτική ιστορία μεταξύ μία νεαρής κοπέλας που θέλει να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ, ενός σοφέρ και του εκκεντρικού πολυεκατομμυριούχου στον οποίο εργάζονται. Οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές είναι αθώοι, αλλά φιλόδοξοι.

Το «Rules Don’t Apply» αναφέρεται σε εκείνη την περίοδο του Χόλιγουντ, κατά την οποία ο Χιούζ συνήθιζε να πληρώνει διαμερίσματα για να μένουν νεαρές υπάρξεις, τις οποίες ήθελε είτε να χρησιμοποιήσει σε ταινίες, είτε ως ρομαντικό ενδιαφέρον.

Ο ίδιος ο Μπίτι σημειώνει ότι αυτό που ήθελε να εξερευνήσει είναι το ζήτημα του σεξουαλικού πουριτανισμού. «Γίναμε περίγελος της Γαλλίας, για παράδειγμα, όπου όταν ο αρχηγός του κράτους μπλέκει σε μία περιπέτεια, η δημοτικότητά του αυξάνεται. Εδώ ισχύει το αντίθετο» τονίζει σε συνέντευξή του στο Associated Press.

Σίγουρα είναι ένα θέμα που αφορά τον Γουόρεν Μπίτι. Ο σταρ του Χόλιγουντ θεωρείτο ένας από τους πιο γνωστούς playboy του Χόλιγουντ και πριν παντρευτεί την Ανέτ Μπένινγκ τον είχαν συνδέσει με δεκάδες διάσημες σταρ (από την Ντάιαν Κίτον μέχρι την Μαντόνα).

Μάλιστα, ο βιογράφος Πίτερ Μπίσκιντ προσπάθησε να υπολογίσει τον αριθμό τον γυναικών με τις οποίες είχε κάνει σεξ ο Μπίτι και κατέληξε στον αριθμό 12.775 (έναν αριθμό που ο Μπίτι αμφισβητεί).

Σημαντικός ήταν για τον Μπίτι και ο τίτλος της ταινίας. «Δεν ξέρω εάν είμαι ένας θαρραλέος επαναστάτης, αλλά μου αρέσει να μου το λένε. Ήμουν πολύ τυχερός. Το ζήτημα μπορεί κανείς να το συνοψίσει ως εξής: η πρόσβαση που η φήμη και η περιουσία από νωρίς μπορούν να φέρουν σε κάποιον όταν βρίσκεται σε εγρήγορση. Οι κανόνες θα αλλάξουν. Οι κανόνες θα σπάσουν» σημειώνει.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024