Με τον τούρκο υπουργό εξωτερικών συναντάται ο Νίκος Κοτζιάς
Ανεπίσημη συνάντηση θα έχει την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Κρήτη, προς τον οποίον είχε προ μηνών απευθύνει πρόσκληση να επισκεφτεί το νησί.
Ανεπίσημη συνάντηση θα έχει την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Κρήτη, προς τον οποίον είχε προ μηνών απευθύνει πρόσκληση να επισκεφτεί το νησί.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη τούρκου αξιωματούχου στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και τις εκτεταμένες εκκαθαρίσεις που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν σε όλους τους χώρους της δημόσιας ζωής.
Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών θα βρεθεί και το θέμα των οκτώ τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Η Αγκυρα έχει ήδη καταθέσει επίσημο αίτημα για την έκδοσή τους.
Κατά πληροφορίες, άσυλο στην Ελλάδα έχουν ζητήσει κι άλλοι τούρκοι πολίτες, όχι αξιωματικοί, δηλώνοντας ότι είναι διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν και ότι κινδυνεύει η ζωή τους.
Η συνάντηση στην Κρήτη πραγματοποιείται σε μία περίοδο, κατά την οποία οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ δοκιμάζονται, θέτοντας σε κίνδυνο την ούτως ή άλλως δύσκολη συμφωνία για το προσφυγικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μανάρ μεταδίδει ότι βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ
- Φωτιά μετά από έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ
- Ιράν: Συνεδρίαση των ΗΠΑ στο ΣΑ για την προστασία των παιδιών ενώ βομβαρδίζουν σχολεία και σκοτώνουν παιδιά
- Φάμελλος από Ηράκλειο: Πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ για διαμόρφωση προοδευτικού ψηφοδελτίου
- Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεωφόρο Συγγρού
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: SOS