Κερέ: Η ανεπάρκεια μεταρρυθμίσεων μπορεί να οδηγήσει την ΕΚΤ σε ανάληψη δράσης
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) ίσως οδηγηθεί σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτική της, εάν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ευρωζώνη δεν υλοποιηθούν, δήλωσε την Τρίτη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Μπενουά Κερέ.
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) ίσως οδηγηθεί σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτική της, εάν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ευρωζώνη δεν υλοποιηθούν, δήλωσε την Τρίτη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Μπενουά Κερέ.
«Εάν τίποτα δεν υλοποιηθεί (μεταρρυθμίσεις), η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κάνει περισσότερα» είπε ο Κερέ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
«Εάν δεν γίνουν αρκετά όσον αφορά στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αρκετά στο μέτωπο των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, τότε Η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει περισσότερα» είπε.
O Κερέ πρόσθεσε ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ανακάμπτει και θα συνεχίσει να επιταχύνεται, αλλά η ανάκαμψη δεν είναι τόσο ισχυρή, όπως θα ήθελε η τράπεζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί

