Βόλεϊ (Α): Ιταλία-Βραζιλία για το χρυσό και ΗΠΑ-Ρωσία για το χάλκινο
Η Ιταλία του Τζανλορέντσο Μπλεντζίνι είναι η πρώτη φιναλίστ στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ σνδρών, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ύστερα από συναρπαστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στο τάι μπρέικ, η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με 3-2 και θα διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της στη διοργάνωση την Κυριακή (21/8), απέναντι στη Βραζιλία.
Η Ιταλία του Τζανλορέντσο Μπλεντζίνι είναι η πρώτη φιναλίστ στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ σνδρών, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ύστερα από συναρπαστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στο τάι μπρέικ, η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με 3-2 και θα διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της στη διοργάνωση την Κυριακή (21/8), απέναντι στη Βραζιλία.
Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Ιταλία): 30-28, 26-28, 09-25, 25-22, 15-9.
Ανετα η Βραζιλία
Το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο βόλεϊ ανδρών θα διεκδικήσει η Βραζιλία, η οποία νίκησε σχετικά άνετα την Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Ρωσία, με 3-0 σετ και στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, σε μία επανάληψη του καταληκτικού αγώνα στη διοργάνωση της Αθήνας το 2004. Η «σκουάντρα ατζούρα» του Τζανλορέντσο Μπλεντζίνι ήταν η πρώτη φιναλίστ μετά τη νίκη της στο τάι μπρέικ με 3-2 σετ επί των ΗΠΑ, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που προηγήθηκε.
Η Βραζιλία, που τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε ηττηθεί από τους Ρώσους στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Λονδίνου πήρε την «εκδίκησή» της και θα έχει την ευκαιρία μπροστά στο κοινό της να στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης για 3η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά από 12 χρόνια, όταν στον τελικό των Αγώνων της Αθήνας είχε επικρατήσει με 3-1 σετ της Ιταλίας.
Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Ρωσία: 21-25, 20-25, 17-25.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα