
Επτάωρη ταλαιπωρία για 2.000 επιβάτες του «Νήσος Ρόδος»
Τρίτη φορά μέσα σε διάστημα δέκα ημερών παρουσιάζει μηχανική βλάβη το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος». Αυτή τη φορά πρόβλημα εμφανίστηκε στη δεξιά μηχανή του, ενώ έπλεε για Πάρο, όπου έφτασε αργά το βράδυ, μεταφέροντας 2.104 επιβάτες.
Στις 01:25, μετά από την αποκατάσταση της βλάβης, απέπλευσε από το λιμάνι της Πάρου για τη συνέχιση μικρότερου -από το προγραμματισμένο- δρομολογίου του.
Τρίτη φορά μέσα σε διάστημα δέκα ημερών παρουσίασε βλάβη το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος». Αυτή τη φορά παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του, ενώ έπλεε για Πάρο, όπου έφτασε στις 11 το βράδυ με μία μηχανή.
Μεταφέροντας 2.104 επιβάτες, το πλοίο ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά με μία ώρα καθυστέρηση λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης, με προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Πάρο, Νάξο, Πάτμο, Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, Βαθύ Σάμου, Χίο, Λέσβο, Μύρινα Λήμνου και Καβάλα.
Η βλάβη παρουσιάστηκε λίγη ώρα μετά τον απόπλου, στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Αγιος Δημήτριος Κύθνου.
Τελικά στις 01:25, μετά από την αποκατάσταση της βλάβης, απέπλευσε από το λιμάνι της Πάρου, όπου είχαν αποβιβαστεί 874 επιβάτες, 97 Ι.Χ. οχήματα, 32 δίκυκλα και δύο φορτηγά.
Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.
Το «Νήσος Ρόδος» εκτελεί πλέον το δρομολόγιό του μέχρι το Βαθύ της Σάμου και κατόπιν θα επιστρέψει στον Πειραιά.
Τη συνέχιση του δρομολογίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα θα εκτελέσει την Τετάρτη το «Αριάδνη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Έξι χρόνια μετά, διαλέγω ακόμα τη ζωή»: Συγκινεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Η ανάρτησή της
- Κιμ Καρντάσιαν: 90 κιλά κοκαΐνη μετέφερε φορτηγό του brand της, Skims
- Final Four: Απαγόρευση συναθροίσεων και μοτοπορειών στο κέντρο της Αθήνας
- Τελικός Europa League 2026 – Το είδαμε κι αυτό, οπαδοί της Άστον Βίλα έκλεψαν ντελιβερά! (vid)
- Στέλεχος Φενέρμπαχτσε: «Θα έχουμε πάνω από τέσσερις χιλιάδες οπαδούς στην Αθήνα»
- Σταύρος Φλώρος: Ο μεγάλος νικητής του Survivor 2026 μετά τον ακρωτηριασμό του