Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέικ χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη: και όμως υπάρχει!

Κέικ χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη: και όμως υπάρχει!

...

Το ιδανικό κέικ

**Υλικά για 8-10 μερίδες

230 γρ. βούτυρο
450 γρ. καλής ποιότητας μαύρη, χωρίς ζάχαρη, σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κ.γ πάστα βανίλιας ή σε υγρή μορφή
8 αυγά
Σκόνη κακάο, για το πασπάλισμα



**Εκτέλεση

-Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °C. Βουτυρώστε τη βάση και τις πλευρές μιας φόρμας για κέικ – περίπου 20 εκ. – και τοποθετήστε χαρτί ψησίματος. Βουτυρώστε και το χαρτί και τυλίξτε με αλουμινόχαρτο όλη τη φόρμα εξωτερικά.

-Βάλτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει μόλις, φροντίζοντας το μπολ να μην έρθει σε επαφή με το νερό. Αφήστε μέχρι να λιώσει εντελώς, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα, προσθέστε και ανακατέψτε τη βανίλια. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.

-Χτυπήστε στο μίξερ – σε χαμηλή ταχύτητα – τα αυγά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν (σχεδόν τετραπλασιάζεται ο όγκο τους). Σταδιακά προσθέστε κουταλιές στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές. Συνεχίστε με όλη τη ποσότητα των αυγών.

-Ρίξτε το μείγμα στο ταψί κέικ, χωρίς να το πατάνε ή να το απλώνετε. Τοποθετήστε το ταψί μέσα σε ένα μεγαλύτερο το οποίο θα έχετε γεμίσει με ζεστό νερό, μέχρι περίπου τη μέση της φόρμας με το κέικ. Αφήστε στο στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί. Στο κέντρο θα παραμείνει λιγότερο στέρεο. Βγάλτε τη φόρμα από το ταψί και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο.

-Αφού κρυώσει αρκετά, αφαιρέστε το κέικ – με σπάτουλα ή ειδικό μαχαίρι – από τη φόρμα και ξαναβάλτε το στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να το σερβίρετε. Για να το προσφέρετε πασπαλίστε τη σκόνη κακάο και προσθέστε κρέμα γάλακτος.

πηγή: redonline.co.uk

gamos.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024