Θρηνεί η Ρώμη τους ιταλούς νεκρούς στη Ντάκα, «οι αξίες μας πάνω από το μίσος»
Σοκ στην Ιταλία έχει προκαλέσει η είδηση της αιματηρής ομηρείας στην Ντάκα του Μπανγκλαντές, διά χειρός της ISIS, στην οποία φαίνεται ότι δέκα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους. «Κλαίμε σήμερα όλοι μαζί τους νεκρούς μας, οι αξίες μας είναι ισχυρότερες του μίσους και του τρόμου» λέει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Η ιταλική εθνική θα παίξει στο Euro με μαύρα περιβραχιόνια.
Σοκ στην Ιταλία έχει προκαλέσει η είδηση της αιματηρής ομηρείας στην Ντάκα του Μπανγκλαντές, διά χειρός της ISIS, στην οποία φαίνεται ότι δέκα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους. «Οι αξίες μας είναι ισχυρότερες του μίσους και του τρόμου» λέει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
Και οι 20 νεκροί στην πολύωρη ομηρεία στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, που έληξε με την επέμβαση στρατού και αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου, ήταν ξένοι υπήκοοι.
Οι περισσότεροι είχαν σκοτωθεί μετά από τραύματα από «αιχμηρά αντικείμενα», είχαν αναφέρει οι τοπικές Αρχές.
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονταν και 10 Ιταλοί, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από το ιταλικό ΥΠΕΞ. Άλλος ένας Ιταλός βρισκόταν στο εστιατόριο, που είχε καταφέρει να ξεφύγει.
«Η Ιταλία όλη μαζί, όλη ενωμένη, κλαίει τους συμπατριώτες μας που σκοτώθηκαν στην Ντάκα» ανέφερε στο μήνυμά του ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, υπογραμμίζοντας πως «οι αξίες μας είναι ισχυρότερες του μίσους και του τρόμου».
Η ιταλική εθνική θα παίξει στο Euro με μαύρα περιβραχιόνια το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με το ιταλικό Ansa, μετά από σχετικό αίτημα που έκανε δεκτό η UEFA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιωάννινα Half Marathon: Ένα Σαββατοκύριακο που τα έχει όλα
- «Ο Μαραντόνα πέθανε μόνος, σαν σκυλί» – Το μεγάλο… παράπονο του Μπατιστούτα
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η αναιμική αύξηση του κατώτατου μισθού μπροστά στην ακρίβεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι
- Βουλιαγμένη: Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του 34χρονου δύτη που έχασε τη ζωή του στο Πηγάδι του Διαβόλου
- Εγκληματική ομάδα είχε λεία άνω των 500.000 ευρώ από κλοπές στην Αττική – Τρεις συλλήψεις
- Σε τροχιά υλοποίησης το έργο θωράκισης της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο