
Πάνω από 3.000 οι αιτήσεις επαναπατρισμού από πρόσφυγες το 2016
Το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα τους έχουν αρχίσει να σκέφτονται πολλοί πρόσφυγες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Ήδη τους πρώτους έξι μήνες τους 2016 3.235 άτομα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εθελούσιων Επιστροφών Υπηκόων Τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους που «τρέχει» ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα τους έχουν αρχίσει να σκέφτονται πολλοί πρόσφυγες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Ήδη τους πρώτους έξι μήνες τους 2016 3.235 άτομα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εθελούσιων Επιστροφών Υπηκόων Τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους που «τρέχει» ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Ο ΔΟΜ αναλαμβάνει να κλείσει το εισιτήριο της επιστροφής, να τακτοποιήσει τα ζητήματα που αφορούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ οι πρόσφυγες πριν μπουν στο αεροπλάνο λαμβάνουν ως επίδομα το ποσό των 500 ευρώ, όπως αναφέρει το Έθνος.
Για το 2016 οι πρόσφυγες που έχουν επιστρέψει προέρχονται κυρίως από το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, τη Γεωργία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.
Συνολικά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, βάσει της τελευταίας καταγραφής, βρίσκονται 57.325 πρόσφυγες. Στην Αττική βρίσκονται 10.276 πρόσφυγες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 8.629. Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν 1.323 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος: Σχεδιασμένες στο Μαξίμου οι πρακτικές παρακράτους και μαφίας
- Αταμάν για τις φήμες «διαζυγίου» με τον Παναθηναϊκό: «Κατασκευασμένα όσα γράφονται στον Τύπο, στόχος το πρωτάθλημα»
- Γαλλία: «Παρόν και μέλλον της Δυτικής Σαχάρας διαγράφονται εντός μαροκινής κυριαρχίας»
- Καταγγελία και από την Ελλάδα για τις διαφημίσεις απατεώνων σε Meta, TikTok και Google
- Πορτογαλία: Δύο παιδιά 3 και 5 ετών από τη Γαλλία βρέθηκαν μόνα τους σε αυτοκινητόδρομο – «Ήταν φοβισμένα»
- Διαιτησία: Η πίεση στους Σιδηρόπουλο, Παπαδόπουλο, Τζήλο για το VAR
