Σεισμός από το Brexit στα χρηματιστήρια, πτώση 7% στο Τόκιο
Ισχυρό αντίκτυπο στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχει η έκβαση της βρετανικής κάλπης, με τον «κόκκινο πυρετό» να ξεκινάει από την Ασία με το άνοιγμα των αγορών της Άπω Ανατολής. Το χρηματιστήριο του Τόκιο υποχωρεί κατά 8% και της Σεούλ κατά 4% το πρωί της Παρασκευής, οι τριγμοί ήταν αισθητοί και στην αγορά συναλλάγματος και πετρελαίου.
Ισχυρό αντίκτυπο στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχει η έκβαση της βρετανικής κάλπης, με τον «κόκκινο πυρετό» να ξεκινάει από την Ασία με το άνοιγμα των αγορών της Άπω Ανατολής.
Το χρηματιστήριο του Τόκιο υποχωρεί κατά 8% και της Σεούλ κατά 4% το πρωί της Παρασκευής, οι τριγμοί ήταν αισθητοί και στην αγορά συναλλάγματος και πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο Nikkei υποχωρούσε έως και κατά 8,3% στις 14.890,56 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.
Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 4,67%.
Επιπλέον, οι προθεσμιακές τιμές των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου (E – mini futures του S&P 500 και του Nasdaq) κατρακύλησαν έως 5% σήμερα το πρωί, προκαλώντας αυτόματες διακοπές των συναλλαγών, μετά την ψήφο της Βρετανίας για την έξοδό της από την ΕΕ.
Η δραστική πτώση των προθεσμιακών τιμών υποδηλώνει ότι η Wall Street θα ανοίξει με βαριές απώλειες αργότερα στη διάρκεια της ημέρας, καθώς το ιστορικό δημοψήφισμα ώθησε τους επενδυτές να στραφούν στο δολάριο και άλλα στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, ανησυχώντας για ένα πιθανό σοκ στην παγκόσμια οικονομία.
Οι βρετανικές αγορές έκαναν βουτιά, με τη στερλίνα να υποχωρεί σε χαμηλό επίπεδο 31 ετών, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ιστορικά πτώση, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να καταγράφουν μεγάλες απώλειες στο άνοιγμα της αγοράς. Οι ασιατικές αγορές, επίσης, σημείωσαν μεγάλη πτώση.
Οι συναλλαγές στις προθεσμιακές τιμές του S&P 500 και του Nasdaq διακόπηκαν σύντομα, μετά την πτώση τους πάνω από 5%, ενώ μετά την επανάληψη των συναλλαγών σημείωναν πτώση 4,8%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οταν ο Τσιτσιπάς έδωσε για δίπλωμα το 2021 και κόπηκε – Είχε αγοράσει Τesla και δεν μπορούσε να το οδηγήσει
- Λίβανος: Οι IDF άνοιξαν πυρ κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ – Ανακοίνωση καταδίκης από την UNIFIL
- Επένδυση Φλωρίδη στη συκοφαντία και τον κοινωνικό αυτοματισμό – «Μαζεύει» τα περί εγκληματικής οργάνωσης
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Πέθανε στα 55 της η συγγραφέας των best seller Σόφι Κινσέλα – H «μητέρα» της shopaholic Μπέκι Μπλούμγουντ
- Ουγγαρία: Δεν θα δεχτούμε «ούτε έναν μετανάστη», απειλεί ο Όρμπαν – Αψηφά τη νέα συμφωνία της ΕΕ
