Κατσέλη: Πιθανή η άρση των capital controls μέχρι το τέλος του έτους
Ο φόβος είναι η βασική αιτία που δεν επιστρέφουν στις τράπεζες οι καταθέσεις, δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας όμως πως η διαδικασία επιστροφής θα πάρει καιρό. Η επικεφαλής ΕΕΤ ανέφερε ότι θεωρεί πιθανή την άρση «αν όχι όλων, των περισσότερων» περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίου μέχρι το τέλος του έτους.
Ο φόβος είναι η βασική αιτία που δεν επιστρέφουν στις τράπεζες οι καταθέσεις, δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας όμως πως η διαδικασία επιστροφής θα πάρει καιρό.
Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ ΕΠΤΑ, τόνισε ότι βασικοί παράγοντες για επιστροφή στην κανονικότητα είναι η σταθερότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Όσον αφορά την άρση των capital controls θεωρεί ότι είναι πιθανή αν όχι όλων αλλά των περισσότερων περιορισμών μέχρι το τέλος του έτους.
Μια από τις συνθήκες για άρση των capital controls ήταν η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης η οποία επιτεύχθη ανέφερε και επισήμανε πως τα επόμενα βήματα είναι η επιτυχής διαχείριση των κόκκινων δανείων και η επιστροφή των καταθέσεων.
Προσέθεσε ακόμη ότι το υψηλό επίπεδο των κόκκινων δανείων δεν οφείλεται στο ότι «ο κόσμος έγινε ξαφνικά κακοπληρωτής», αλλά στη δυσμενή αλλαγή της οικονομικής κατάστασης τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων.
Κάλεσε τους δανειολήπτες να πάνε στις τράπεζες για να ρυθμίσουν τα δάνεια ιδιαίτερα αυτοί που δεν έχουν ενταχθεί στο νόμο 3869, διαφορετικά κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν μη συνεργάσιμοι και να έχουν επιπτώσεις ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη έχει πρόβλημα, λένε οι ακαδημαϊκοί: «Είναι ένα χάος»
- «Παραμίλησε» ο κόσμος με την ραμπόνα του Σερκί
- Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του παιδιού που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- Στρεφέτσα: «Κυνηγούσα πολύ αυτό το γκολ – Έτοιμος ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με Καϊράτ»
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντάκη Κανάκη, αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο
- Κόντης: «Δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά»


