Για «χαμένη γενιά» φοβάται η ΕΚΤ χωρίς μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί για την πιθανότητα να υπάρξει μια «χαμένη γενιά» στην Ευρώπη αν οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών δεν επιταχύνουν τον ρυθμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, εστιάζοντας στα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας των νέων. «Η ανεργία των νέων ξεπερνά (σε ποσοστό) τη συνολική ανεργία σε όλες τις χώρες [...] Αυτό ταλανίζει ήδη την οικονομία», δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί για την πιθανότητα να υπάρξει μια «χαμένη γενιά» στην Ευρώπη αν οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών δεν επιταχύνουν τον ρυθμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
«Η ανεργία των νέων ξεπερνά (σε ποσοστό) τη συνολική ανεργία σε όλες τις χώρες […] Αυτό ταλανίζει ήδη την οικονομία γιατί οι νέοι που θέλουν να εργαστουν αλλά δεν βρίσκουν δουλειά εμποδίζονται να αναπτύξουν τις ικανότητές τους», δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, σε ομιλία του στο Βερολίνο.
«Για να αποφύγουμε την εμφάνιση μιας χαμένης γενιάς πρέπει να δράσουμε γρήγορα», πρόσθεσε ο Κερέ.
Ο Γάλλος οικονομολόγος χαιρέτισε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας σε πολλές χώρες όπου «η ακαμψία θεωρείτο ιδιαίτερα σοβαρή», κάνοντας λόγο για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, ακόμη και τη Γερμανία πριν από μια δεκαετία και πλέον.
Όμως η Γαλλία, η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της ΕΕ «έχει μείνει πίσω και μολονότι συζητείται αυτήν την περιόδο μια μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, θα πρέπει να δούμε αν είναι αρκετά φιλόδοξη» για να δώσει ώθηση στην απασχόληση, σημείωσε.
Ο Κερέ επέκρινε επίσης τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς αγαθών και υπηρεσιών, ιδίως στη Γαλλία και τη Γερμανία.
«Για να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και να ενισχύσουμε τα θεμέλια της νομισματικής και οικονομικής ένωσής μας χρειαζόμαστε διευρυμένες και καλά ισορροπημένες μεταρρυθμίσεις τόσο στις χώρες-μέλη όσο και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις χρειαζόμαστε τώρα», υπογράμμισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Υπάρχει «ο ένας»; – Πόσες φορές ερωτεύεται ένας άνθρωπος στη ζωή του
- Φυλλορροεί η κυβέρνηση Στάρμερ – Παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας
- Μπεν Στίλερ εναντίον Ρεπουμπλικανών για χάρη του Bad Bunny – «Έχει μεγάλη καρδιά»
- Super League: Μόνο για «εκλεκτούς» διαιτητές οι διπλοί ορισμοί
- Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας κατηγορούμενος για «σοβαρή διαφθορά» λόγω των δεσμών του με τον Έπσταϊν
- Dailypost: «Όταν ο Μάριος Ηλιόπουλος πανηγύριζε με την κούπα του Ολυμπιακού το 2012»
