Ορλάντο: Έρευνες των Υπηρεσιών υπό το βλέμμα του Λευκού Οίκου
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τους επικεφαλής των κυριότερων αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών και αρμόδιους αξιωματούχους για να ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα για το μακελειό στο Ορλάντο.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τους επικεφαλής των κυριότερων αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών και αρμόδιους αξιωματούχους για να ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα για το μακελειό στο Ορλάντο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας στη συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι παρόντες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ, ο διευθυντής του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου (NCTC) Νίκολας Ράσμουσεν και η αμερικανίδα υφυπουργός Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς.
Οι αξιωματούχοι αναμένεται να ενημερώσουν τον πρόεδρο για την πορεία της έρευνας σχετικά με την επίθεση στη Ορλάντο της Φλόριντας, όπου χθες ο αμερικανός υπήκοος Ομάρ Ματίν σκότωσε 50 ανθρώπους και τραυμάτισε 53.
Ο Ομπάμα χαρακτήρισε το μακελειό «ενέργεια τρόμου, ενέργεια μίσους». Ωστόσο, το FBI σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι υπήρχε άμεση σύνδεση ανάμεσα στον Όμαρ και ξένες εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Την ευθύνη για την επίθεση στο Ορλάντο ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Sputnik
- Αγία Βαρβάρα: Αιματηρή επίθεση σε 21χρονο από ομάδα 15 ατόμων με ρόπαλα και κράνη – Του άρπαξαν και τη μηχανή
- Επίθεση στο Ιράν: Και τώρα τι;
- Μέση Ανατολή: Αναχώρησε μια πρώτη πτήση τσάρτερ, λένε οι ΗΠΑ – Πάνω από 17.500 Αμερικανοί έχουν επιστρέψει
- Ιράν: Νέα ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ – Συναγερμός σε διάφορους τομείς της επικράτειας
- Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον προϋπολογισμό για την άμυνα το 2026
- Ιράν: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «αποστολή μηνυμάτων» διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ
