Απαγορευτικό Παυλόπουλου στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα
Ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μαξίμου να μην συνδέσει την αναθεώρηση του Συντάγματος με ενδεχόμενο δημοψήφισμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τόσο για πολιτικούς αλλά και κυρίως για για νομικούς και συνταγματικούς λόγους.
Ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μαξίμου να μην συνδέσει την αναθεώρηση του Συντάγματος με ενδεχόμενο δημοψήφισμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τόσο για πολιτικούς αλλά και κυρίως για για νομικούς και συνταγματικούς λόγους.
Σύμφωνα με τα Νέα, η αντίθεση του Πρ.Παυλόπουλου απέναντι σε οποιαδήποτε, έμμεση ή άμεση, διασύνδεση της αναθεώρησης του Συντάγματος με μια δημοψηφισματική διαδικασία, είναι απόλυτη. Εκπεφρασμένη θέση του είναι ότι ένας τέτοιος συνδυασμός οδηγεί σε «παραβίαση και πρωτοφανή ευτελισμό» του Συντάγματος.
Συνομιλητές του Προέδρου της Δημοκρατίας μάλιστα, οι οποίοι διατηρούν διαύλους και με το πρωθυπουργικό επιτελείο, προεξοφλούν ότι το σήμα Παυλόπουλου λειτούργησε καταλυτικά και απέτρεψε μια προσωπική εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα στόχευε στη συντήρηση και ενίσχυση του θέματος που αιφνιδιαστικά ανέκυψε.
Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος υπόσχεται να βομβαρδίσει διακινητές ναρκωτικών – Με τη βοήθεια ΗΠΑ και Ισραήλ
- Η Ρωσία δηλώνει ότι θα τηρήσει τα όρια της λήξασας πυρηνικής συνθήκης New START, εάν οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο
- LIVE: Άστον Βίλα – Μπράιτον
- Λαζόπουλος: Ήρθε το 2026 και ο Μητσοτάκης εδώ μπάστακας – Ο αρχηγός του μικρότερου κομματιού της κοινωνίας θέλει άλλη μια τετραετία
- «Vice signalling»: Πώς το μίσος έγινε πολιτικό όπλο στα χέρια των ισχυρών
- Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Δουδωνής για ομιλίες σε Yale και ΟΗΕ
