Άσαντ: Το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο του Ερντογάν
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ διαμηνύει ενώπιον της συριακής Βουλής ότι θα «απελευθερώσει κάθε εκατοστό» της Συρίας με τον ίδιο τρόπο που τα στρατεύματά του, υποστηριζόμενα από τη Ρωσία, ανακατέλαβαν την Παλμύρα από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι το Χαλέπι «θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων» του Ταγίπ Ερντογάν -τον οποίο και κατηγόρησε ότι έστειλε πρόσφατα χιλιάδες μαχητές στη βόρεια επαρχία που συνορεύει με την Τουρκία.
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ διαμηνύει ότι θα «απελευθερώσει κάθε εκατοστό» της Συρίας με τον ίδιο τρόπο που τα στρατεύματά του, υποστηριζόμενα από τη Ρωσία, ανακατέλαβαν την Παλμύρα από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι το Χαλέπι «θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων» του Ταγίπ Ερντογάν, μείζονος χορηγού των ανταρτών που μάχονται να τον ανατρέψουν.
Μιλώντας ενώπιον της συριακής Βουλής ο Άσαντ δήλωσε ότι θα συνεχίσει αυτό που αποκάλεσε πόλεμο της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας, χωρίς να δείξει καμιά διάθεση για συμβιβασμό στην πρώτη μείζονα ομιλία του από τον Απρίλιο όταν κατέρρευσαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, σημειώνει το Reuters.
«Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται» δήλωσε ο Άσαντ στην ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. «Όπως απελευθερώσαμε το Ταντμούρ [Παλμύρα] και πριν απ’ αυτό πολλές περιοχές, θα απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό της Συρίας από τα χέρια τους. Η μοναδική επιλογή μας είναι η νίκη, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια για τη Συρία» δήλωσε.
Ο Άσαντ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι έστειλε πρόσφατα χιλιάδες μαχητές στην βόρεια συριακή επαρχία του Χαλεπίου που συνορεύει με την Τουρκία και όπου βρίσκεται η αρχαία φερώνυμη πόλη.
Ο ίδιος ευχαρίστησε τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ για την υποστήριξη που του παρέχουν.
Υπαινισσόμενος πληροφορίες περί διαιρέσεων στη συμμαχία, ιδιαίτερα ανάμεσα στο Ιράν και τη Ρωσία, ο Άσαντ δήλωσε πως ο κόσμος δεν πρέπει να ακούει αναφορές για «διαφορές, διαμάχες και διαιρέσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία
- Τεχεράνη: Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα, λόγω ισοτιμίας και ακρίβειας

