Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση με θέμα την επέκταση του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου στον Πειραιά

Έκθεση με θέμα την επέκταση του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου στον Πειραιά

...

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο της επέκτασης του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου στον Πειραιά έρχονται στο φως μέσα από την έκθεση «Στην επιφάνεια» που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 8 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α. Ε. διοργανώνει την έκθεση στο κτίριο Ξυλαποθήκη, επί της Οδού Πύλης 8, στις Αστικές Πύλες του Πειραιά.

Θα παρουσιαστεί μια συλλογή από φωτογραφίες και βίντεο που φέρνουν στην επιφάνεια τις διαδικασίες, που εξελίσσονται παράλληλα σε διαφορετικά σημεία του έργου, υπόγεια και πίσω από εργοταξιακές περιφράξεις. Με ξεναγό τον φωτογραφικό και κινηματογραφικό φακό, ο επισκέπτης περιηγείται σε αθέατους τόπους: από τις αρχαίες σήραγγες, τις δεξαμενές και το ρωμαϊκό υδραγωγείο, στις σύγχρονες σήραγγες των υπόγειων σταθμών του Μετρό και στα εργαστήρια συντήρησης της ανασκαφής.

Σε έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο, η έκθεση παρουσιάζει στο κοινό την παράλληλη εξέλιξη της αρχαιολογικής διερεύνησης και του κατασκευαστικού έργου της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά. Εστιάζει στις σύγχρονες διεπιστημονικές μεθόδους, που εφαρμόζονται για τη συλλογή και τεκμηρίωση των αρχαιολογικών δεδομένων στο πλαίσιο ενός μεγάλου κοινωφελούς έργου, όπως είναι η κατασκευή του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Η αφήγηση ιστοριών πίσω από τις κατασκευές, αυτές που φτιάχτηκαν σε μακρινές εποχές, αλλά και τις σύγχρονες, εντάσσεται στην ατζέντα του εγχειρήματος. Στην καρδιά του, όμως, βρίσκεται η προσδοκία να φωτίσει με ουσιαστικό τρόπο τη σημασία της ανθρώπινης σύμπραξης και συνεργασίας.

*Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, από τη γενική γραμματέα Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ομάδα χορού «Πρόσχημα», σε χορογραφία Μαρίας Κολιοπούλου

Πληροφορίες

Στην έκθεση, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), ενώ κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, από τον Σεπτέμβριο 2016, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές. Ξεκινά στις 9 Ιουνίου, με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: από τις 9:00 έως τις 17.00, Πέμπτη και Παρασκευή: από τις 12:00 έως τις 20.00, Τρίτη και επίσημες αργίες: κλειστά. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη.

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024