Οργή στη Ρωσία προκαλεί η απειλή για κλείσιμο των κεμπαμπτζίδικων
Την έντονη αντίδραση των Ρώσων προκάλεσε η απειλή της Μόσχας να βάλει «λουκέτο» στα κεμπαμπτζίδικα της ρωσικής πρωτεύουσας. Ρώσοι εξέφρασαν την οργή τους στα social media, όταν ο επικεφαλής της υπηρεσίας εμπορίου της Μόσχας δήλωσε ότι οι πάγκοι που πωλούν ντονέρ κεμπάμπ δεν θα υπάρχουν πια, για λόγους υγιεινής.
Την έντονη αντίδραση των Ρώσων προκάλεσε η απειλή της Μόσχας να βάλει «λουκέτο» στα κεμπαμπτζίδικα της ρωσικής πρωτεύουσας.
Ρώσοι εξέφρασαν την οργή τους στα social media, όταν ο επικεφαλής της υπηρεσίας εμπορίου της Μόσχας δήλωσε ότι οι πάγκοι που πωλούν ντονέρ κεμπάμπ δεν θα υπάρχουν πια, για λόγους υγιεινής.
«Θα εξαλείψουμε το σαουάρμα από τους δρόμους» είπε σε εφημερίδα, οδηγώντας τους Ρώσους να χρησιμοποιήσουν το hashtag #ShawarmaStayAlive, ενώ διάφορα meme έκαναν την εμφάνισή τους. Μία από τις εικόνες δείχνει τον δήμαρχο της Μόσχας ως Άγιο Γεώργιο που πλήττει με τη λόγχη του έναν γύρο.
Άλλος χρήστης αποφάσισε να θρηνήσει «την ημέρα που το κεμπάμπ σταμάτησε να γυρίζει» (μία αναφορά στην ταινία «The Day the Earth Stood Still»).
Вниманию москвичей! В связи с последними событиями на утверждение в Мосгордуму внесен проект нового Герба Москвы: pic.twitter.com/i0Bu4WqiUd
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.