
«Σφαγή» αναπληρωτών με τα νέα ολοήμερα καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
Τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν όλοι οι τύποι ολοήμερου σχολείου και αναμορφωμένου προγράμματος (ΕΑΕΠ) και να δημιουργηθεί νέο ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο από την επόμενη σχολική χρονιά.
Τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν όλοι οι τύποι ολοήμερου σχολείου και αναμορφωμένου προγράμματος (ΕΑΕΠ) και να δημιουργηθεί νέο ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο από την επόμενη σχολική χρονιά.
Σε δηλώσεις του στα Νέα, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Μπράτης υποστηρίζει πως με την απόφαση του υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη «μειώνονται οι ώρες κατά 5 την εβδομάδα σε κάθε τμήμα, καταργείται η πρωινή ζώνη -άλλες 5 ώρες την εβδομάδα-και το υποχρεωτικό πρόγραμμα αρχίζει 8.10 και τελειώνει 13.15. Έτσι σε ένα δωδεκαθέσιο σχολείο μειώνονται οι ώρες κατά 65 την εβδομάδα, που αντιστοιχούν σε περίπου 3 εκπαιδευτικούς λιγότερους.
«Ο υπουργός Παιδείας, επειδή γνωρίζει ότι τα κενά θα είναι χιλιάδες τη νέα σχολική χρονιά, αντί να κάνει ενέργειες για να τα καλύψει, κουτσουρεύει το πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου! Ετσι θα καμαρώνει πως καταπολέμησε τα κενά!» λέει.
Επίσης, τονίζει ότι όπου λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα ουσιαστικά θα πρόκειται για «πάρκινγκ παιδιών», αφού προβλέπεται ότι κάθε σύλλογος θα κάνει ό,τι θέλει, ενώ αν δεν υπαρχουν ειδικότητες θα αναλαμβάνει ο δάσκαλος και «συνεπώς ελάχιστα σχολεία θα κάνουν Εικαστικά και Θεατρολογία κ.λπ.».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ψάχνετε την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής; Αυτές είναι οι πιο φθηνές πόλεις για διακοπές στην Ευρώπη
- Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Παρασκευάς Άντζας
- Stournaras: ECB Will Likely Raise Rates if Iran Conflict Persists
- Υπογράφηκε η παραχώρηση της έκτασης για την ανέγερση του σύγχρονου Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Μεσολόγγι
- Η Dara έστειλε μήνυμα στον Βεζένκοφ μετά τη κατάκτηση της EuroLeague (pic)
- Γαλλία: Πρωτοφανές για την εποχή κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα