Κατακρεουργήθηκε δημοσιογράφος LGBT περιοδικού στο Μπανγκλαντές
Συντάκτης στο πρώτο LGBT περιοδικό του Μπανγκλαντές κατακρεουργήθηκε στην πρωτεύουσα Ντάκα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Σουλχάζ Μανάν, δημοσιογράφος και ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων υπήρξε συντάκτης στο περιοδικό Roopbaan, ενώ εργαζόταν με την αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID). Νεκρό άλλο ένα άτομο. Εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν τζιχαντιστές.
Συντάκτης στο πρώτο LGBT περιοδικό του Μπανγκλαντές κατακρεουργήθηκε στην πρωτεύουσα Ντάκα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν τζιχαντιστές.
Άλλο ένα άτομο σκοτώθηκε και ένα ακόμα τραυματίστηκε όταν οι δράστες εισέβαλαν σε διαμέρισμα στην Ντάκα.
Ο Σουλχάζ Μανάν, δημοσιογράφος και ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων υπήρξε συντάκτης στο περιοδικό Roopbaan, ενώ εργαζόταν με την αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID).
Επίσης, εργαζόταν ως υπεύθυνος πρωτοκόλου για πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Μπανγκλαντές.
Η δολοφονία έρχεται δύο ημέρες μετά από την δολοφονία ενός καθηγητή Πανεπιστημίου. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει οργάνωση που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος.
Πριν από λίγες ημέρες, είχε δολοφονηθεί και 26χρονος ακτιβιστής.
Πέρυσι, τέσσερις γνωστοί κοσμικοί μπλόγκερ δολοφονήθηκαν με ματσέτα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ουκρανία θα διαλύσει τις διεθνείς λεγεώνες έως το τέλος του 2025 – Σφοδρές αντιδράσεις
- Ακρίβεια: Αυξημένο φέτος το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού – Σχεδόν 45 ευρώ το άτομο
- Πώς θα υπολογίσετε το κόστος θέρμανσης – Ποια λύση είναι η οικονομικότερη
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 63-101: Με 14 τρίποντα και «μπόμπερ» τους Ρογκαβόπουλο, Τολιόπουλο! (vid)
- Τρεις χώρες του Σαχέλ ετοιμάζουν επενδυτική τράπεζα
- Κωνσταντοπούλου: Το «σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν» δεν είναι σεξιστικό, αλλά ταξικό

