
Νέες απειλές Τουρκίας κατά ΕΕ για ακύρωση της συμφωνίας στο προσφυγικό
Η τουρκική κυβέρνηση θα ακυρώσει τις συμφωνίες με την ΕΕ για το προσφυγικό εάν οι Βρυξέλλες δεν τηρήσουν το λόγο τους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η τουρκική κυβέρνηση θα ακυρώσει τις συμφωνίες με την ΕΕ για το προσφυγικό εάν οι Βρυξέλλες δεν τηρήσουν το λόγο τους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Οι δηλώσεις του έγιναν σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευσης, απαντώντας στις επικρίσεις της Αντιπολίτευσης για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στη Συρία, στην οποία περιλαμβάνεται η συμφωνία με την ΕΕ.
«Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ ξεκάθαρη. Θέλουμε αυτή η ανθρώπινη τραγωδία να τερματιστεί, οι πολίτες μας να ταξιδεύουν χωρίς τους περιορισμούς στη βίζα και η τελωνειακή μας σύνδεση να αναβαθμιστεί» τόνισε ο Τσαβούσογλου.
«Εάν η ΕΕ δεν τηρήσει τον λόγο της, περιλαμβανομένης της συμφωνίας με τους μετανάστες εμείς θα ακυρώσουμε όλες τις συμφωνίες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουντιάλ: Το «μοντέλο» της Goldman Sachs» δίνει ως φαβορί την Ισπανία
- Διχασμένη η ΕΕ για την τοποθέτηση διαπραγματευτή με την Ρωσία – Η απάντηση Πούτιν
- Γιατί ο Ερντογάν «αγάπησε» έναν παλιό του αντίπαλο – Άλλους τους φυλακίζει, κάποιους τους επιλέγει
- Η Ελλάδα καταδίκασε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
- Η Πολωνία εξοργισμένη ζητά να αφαιρεθεί παράσημο που έχει αποδώσει στον Ζελένσκι
- Οι ΗΠΑ χτύπησαν ταχύπλοο φερόμενων διακινητών ναρκωτικών


