Ανοδικά κινήθηκαν και τον Μάρτιο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη καταγράφοντας αύξηση 6% και φτάνοντας σε απόλυτα μεγέθη τις 1.700.683 μονάδες, αριθμός που όπως σημειώνει ο ACEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου) προσεγγίζει τα επίπεδα του Μαρτίου του 2007, πριν η οικονομική κρίση πλήξει την αυτοκινητοβιομηχανία.

Με δεδομένα –και- τα θετικά αποτελέσματα του Μαρτίου ο οποίος είναι ο 31ος μήνας στη σειρά που οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξάνονται, θετικό ήταν και το πρόσημο του α΄τρίμηνου οπότε σημειώθηκε αύξηση 8,2% στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων που ανήλθαν συνολικά σε 3.819.269 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των παραδοσιακά μεγάλων αγορών της Ευρώπης, κατά το α΄τρίμηνο, το πρόσημο ήταν επίσης θετικό, με την ιταλική αγορά να καταγράφει διψήφιο ποσοστό αύξησης το οποίο ανήλθε στο 20,8%, την γαλλική 8,2%, την ισπανική, 6,9%, τη βρετανική 5,1% και τη γερμανική 4,5%.

Για τον Μάρτιο, πρωταθλήτρια σε ποσοστό αύξησης πωλήσεων αναδείχθηκε και πάλι η ιταλική αγορά με ποσοστό 17,4%, ακολουθεί η γαλλική με 7,5% και η βρετανική με 5,3%. Οριακή μείωση εμφάνισαν τον πρώτο μήνα της άνοιξης η ισπανική και η γερμανική αγορά αυτοκινήτου σε ποσοστό 0,7% και 0,4% αντίστοιχα.

auto.in.gr