Συγκαλείται το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας για πρώτη φορά από το 2014
Για πρώτη φορά από το 2014 το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα συνέλθει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες για να συζητήσει την ουκρανική κρίση, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Συμμαχία, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαγάγουν συνομιλίες σε επίπεδο πρεσβευτών.
Για πρώτη φορά από το 2014 το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα συνέλθει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες για να συζητήσει την ουκρανική κρίση, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Συμμαχία, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαγάγουν συνομιλίες σε επίπεδο πρεσβευτών.
«Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα συζητήσει την κρίση μέσα και γύρω από την Ουκρανία και την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι συμφωνίες του Μινσκ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ.
«Θα συζητήσουμε τις στρατιωτικές δραστηριότητες επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στη διαφάνεια και στη μείωση του κινδύνου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται πως στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται επίσης το Αφγανιστάν και οι περιφερειακές απειλές.
Νωρίτερα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ είχε δηλώσει, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας ενδέχεται να συγκληθεί σε μερικές εβδομάδες.
«Δεν αποκλείω να συγκληθεί τις ερχόμενες εβδομάδες» είπε ο Μεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik
- ICE: Έχασε 175 συγγενείς στη Γάζα, διαδήλωσε για την Παλαιστίνη στο Κολούμπια και βρέθηκε υπό κράτηση
- Σκέφτεται επιστροφή στην Ευρώπη ο Σάριτς και ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί
- Άρτα: Συγκλονίζει η μητέρα της 35χρονης που πέθανε ενώ θήλαζε – «Τίποτα δεν είχε παιδάκι μου, δεν ξέρω τι συνέβη»
- Η Μάργκο Ρόμπι νευριάζει με τον ηθοποιό που της έδωσε κάποτε ύπουλα τη συμβουλή «να τρώει λιγότερο»
- Ιράν: Κάλυψε με χώμα τις εισόδους των τούνελ στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ισφαχάν – Δορυφορικές φωτογραφίες
- Έχω παιδιά: Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της κωμικής σειράς