Προς ποιοτική υποβάθμιση το γιαούρτι, έντονες αντιδράσεις κτηνοτρόφων
Ανησυχία και έντονες αντιδράσεις εκπροσώπων φορέων του κλάδου της κτηνοτροφίας έχει προκαλέσει το προσχέδιο υπουργικής απόφασης που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού, βάσει των αλλαγών που βασίζονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, και αφήνει «παράθυρο» ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος.
Ανησυχία και έντονες αντιδράσεις εκπροσώπων φορέων του κλάδου της κτηνοτροφίας έχει προκαλέσει το προσχέδιο υπουργικής απόφασης που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού, βάσει των αλλαγών που βασίζονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, και αφήνει «παράθυρο» ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος.
Σύμφωνα με το Έθνος, που δημοσιεύει το προσχέδιο της υπουργικής απόφασης η οποία φέρνει σαρωτικές αλλαγές στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος.
Το σχέδιο των αλλαγών στο άρθρο 82 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών έχει ήδη υποβληθεί προς έγκριση στην Κομισιόν.
Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως την ίδια στιγμή, η Τσεχία διεκδικεί τη χρήση του όρου ελληνικό γιαούρτι στα γαλακτοκομικά προϊόντα της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
- Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που είχε τραυματιστεί στο φαράγγι του Αμπά στο Ηράκλειο
- Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
- Άρης: Το σημάδι στο πόδι του Ρόουζ από το μαρκάρισμα του Ιβανούσετς (pic)
- Νέες ανατριχιαστικές προβλέψεις από τον «ζωντανό Νοστράδαμο» για το 2026- Τι τον φοβίζει περισσότερο;
- Το τέλος των «μηχανών»: Ο Λάντο Νόρις είναι ο next door βασιλιάς της F1 – και κουβαλάει όλους τους προβληματισμούς ενός 26χρονου

