
Έρευνα: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ευθύνες σε Δύση και κυβέρνηση
Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα έρευνας για το προσφυγικό, την οποία παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής. Μόνο ένας στους πέντε Έλληνες γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των προσφύγων, το 84% νιώθει συμπάθεια και αλληλεγγύη, ενώ επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση κυρίως στην ΕΕ, στην κρίση στης αραβικές χώρες και στην ελληνική κυβέρνηση.
Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα έρευνας της διαΝΕΟσις που διενήργησε η Public Issue σχετικά με το προσφυγικό και την οποία παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής.
Μόνο ένας στους πέντε Έλληνες γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των προσφύγων, το 84% νιώθει συμπάθεια και αλληλεγγύη, ενώ επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση κυρίως στην ΕΕ, στην κρίση στης αραβικές χώρες και στην ελληνική κυβέρνηση.
Διαβάστε επίσης:
- Κοιτώντας στην άλλη πλευρά: Mαρτυρίες προσφύγων στην Ειδομένη
- «Παίζουν με τις ζωές μας, αφήστε μας να περάσουμε τα σύνορα»
Συγκεκριμένα, το 21% αποδίδει την ευθύνη για την κατάσταση στην ΕΕ, ένα 21% στον πόλεμο και την κρίση στις αραβικές χώρες, το 19% στη σημερινή κυβέρνηση και ένα ακόμα 19% στη Δύση και τις Μεγάλες Δυνάμεις.
Το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί σημαντικό να παραμείνει η χώρα στη Σένγκεν, έναντι 23% που το θεωρεί μη σημαντικό και ένα 17% που δεν έχει γνώμη.
Το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει θετικά αισθήματα απέναντι στους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα, έναντι 29% που απαντά ότι έχει αρνητικά αισθήματα και 2% ουδέτερα.
Πάντως, το 55% απαντά «μάλλον όχι» στην ερώτηση αν θα ήθελε να εγκατασταθούν πρόσφυγες μόνιμα στην Ελλάδα. «Μάλλον ναι» απαντά το 32% και «εξαρτάται» το 12%.
* Διαβάστε αναλυτικά στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιοι υπερβάλουν με το αλάτι στο φαγητό
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
- Explosive Media: Τα «αθώα» Lego που «νίκησαν» τον Τραμπ – Τα κινούμενα σχέδια στον… πόλεμο
- Συνταγή: Ριζότο με μελάνι σουπιάς
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τον σχεδιασμό για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα




