Τι λέει η μοναδική κάτοικος της Κινάρου για την πτώση του ελικοπέρου
«Ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ…» λέει στο in.gr η 70χρονη Ειρήνη Κατσοτούρχη, μόνιμη κάτοικος στο νησάκι Κίναρος, όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέπεσε το Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού.
«Ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ…» λέει στο in.gr η 70χρονη Ειρήνη Κατσοτούρχη, μόνιμη κάτοικος στο νησάκι Κίναρος, όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέπεσε το Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού.
Η γυναίκα που μέχρι τον θάνατο του συζύγου της, Μικέ Κατσοτούρχη το 2013, ζούσε μαζί του πάνω στο νησάκι τους, έχει πλέον στο πλευρό της τον γιο της, Γιώργο, οι δύο τους είναι πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι στην Κίναρο. Μόνο που σήμερα αυτός έτυχε να απουσιάζει, στην Κάλυμνο.
Ήταν 6.30 το πρωί όταν χτύπησε το τηλέφωνό της, περιγράφει. «Με πήραν από το Πεντάγωνο και με ρώτησαν αν είχα ακούσει καναν θόρυβο μες στη νύχτα, κι εγώ τους απάντησα αρνητικά…» εξιστορεί.
Η ίδια ωστόσο έμελλε να φτάσει πρώτη με τα πόδια μπροστά στα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου.
«Εγώ τα βρήκα από κοντά, μέσα σ’ ένα ρέμα, γύρω στις 10 το πρωί. Ίσως να τα είχαν δει βέβαια κι από ψηλά τα ελικόπτερα που πετούσαν κι έψαχναν…» εκτιμά.
«Το ένα παιδί ήταν καμένο, το άλλο ήταν πεσμένο πιο δίπλα, εκεί στα ψηλά του νησιού όπου τους είδα. Μετά εκεί πάνω αρχίζει κατηφόρα-γίνεται γκρεμός και πιθανόν το ελικόπτερο να έπεσε μες στη θάλασσα. Ίσως μέσα εκεί να παγιδεύτηκε κι ο τρίτος από το πλήρωμα…» σκέφτεται η 70χρονη, που έχει καταγωγή από την Αμοργό.
Πέτρος Στεφανής
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 7η συνεχόμενη νίκη στη Super League
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου με ευχές για τον Άγιο Νικόλαο που γιορτάζει σήμερα
- Φυστίκια: Το σνακ που κάνει καλό στη μνήμη
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Μιλγουόκι Μπακς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 101-116: Νέα εντός έδρας ήττα από τα «Ελάφια»
- Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Byron το Σάββατο – Υπερχείλισαν Πηνειός και Ενιπέας – Ήχησε 112