Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο εύκολος τρόπος να μάθεις πότε λήγει κάθε καλλυντικό σου

Ο εύκολος τρόπος να μάθεις πότε λήγει κάθε καλλυντικό σου

Ο ένας κανόνας που έχουμε πάντα στο μυαλό μας, είναι εκείνος των τριών μηνών για την μάσκαρα (αν όλοι τον τηρούν αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Ακούγεται λογικό και θέλουμε να αποφύγουμε τα βλαβερά βακτήρια, γι’ αυτό και την πετάμε στην ώρα της. Ωστόσο, συνηθίζουμε να μην πολύ-υπολογίζουμε τις συμβουλές των δερματολόγων θεωρώντας τες γενικότητες. […]

Ο ένας κανόνας που έχουμε πάντα στο μυαλό μας, είναι εκείνος των τριών μηνών για την μάσκαρα (αν όλοι τον τηρούν αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Ακούγεται λογικό και θέλουμε να αποφύγουμε τα βλαβερά βακτήρια, γι’ αυτό και την πετάμε στην ώρα της.

Ωστόσο, συνηθίζουμε να μην πολύ-υπολογίζουμε τις συμβουλές των δερματολόγων θεωρώντας τες γενικότητες. Υπάρχει όμως ένας πολύ εύκολος τρόπος να μάθουμε, αν ένα από τα προϊόντα μακιγιάζ, των μαλλιών, ή της φροντίδας του δέρματος μας, διατηρείται ακόμη σε καλή κατάσταση και για πόσο.

Ξέρατε ότι υπάρχει μια μικρή σφραγίδα στη συσκευασία στα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς, που λέει ακριβώς πόσους μήνες θα πρέπει να το κρατήσετε; Ναι, η ημερομηνία λήξης του κάθε ενός, είναι εκεί. Μοιάζει με ένα μικρό ανοιχτό βαζάκι με έναν αριθμό μέσα (που ονομάζεται επισήμως το λογότυπο του PΑΟ) και τα μάτια σας έχουν περάσει από πάνω του, άπειρες φορές όταν ψάχνετε για το όνομα μιας σκιάς ή τη λίστα των συστατικών.

Μπορεί να έχετε δει και ξαναδεί αυτό το λογότυπο, αλλά να μην του έχετε δώσει σημασία. Τώρα, όμως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ο απολογισμός των κρυμμένων σας προϊόντων και να έρθετε αντιμέτωπες με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία. Συμβαίνει και στις πιο τακτικές από εμάς, πολλά από τα καλλυντικά που κρύβονται στα συρτάρια μας να μην έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Όσον αφορά τα καινούργια, μπορεί να διαπιστώσετε πώς θα κρατήσουν περισσότερο απ’ ότι νομίζατε, αν δείτε προσεκτικά τη σημείωση με τη διάρκεια ζωής τους.

Όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι. Πρέπει να θυμάστε πότε ανοίξατε κάθε συσκευασία. Λίγο δύσκολο αν είστε ένα είδος… συλλέκτριας. Τότε, ακόμη και αυτές οι εύχρηστες ετικέτες με την ημερομηνία λήξης (απ’ την ημέρα που ανοίχτηκε κάθε προϊόν) δεν θα σας εξυπηρετήσουν και πολύ.

«Δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, αλλά κοινής λογικής. Αν μυρίζει παράξενα, δείχνει παράξενο, ή απλά να φαίνεται πολυκαιρισμένο, πετάξτε το. Γιατί να το ρισκάρετε; Ελέγξτε τα, όπως ελέγχει κανείς τα τρόφιμα στο ψυγείο», λέει η δερματολόγος Ranella Hirsch.
Ας αποχωριστούμε λοιπόν αρκετά από εκείνα που πιάνουν χώρο στο νεσεσέρ μας και ώρα για ανανέωση.

gamos.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024