Η «βουτιά» των μετοχών έκλεισε τα χρηματιστήρια της Κίνας
Ανεστάλησαν οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν, καθώς ο δείκτης CSI300 υποχώρησε 7% στην πρώτη συνεδρίαση του 2016. Πτώση άνω του 3% και στο χρηματιστήριο του Τόκιο.
Ανεστάλησαν οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν, καθώς ο δείκτης CSI300 υποχώρησε 7% στην πρώτη συνεδρίαση του 2016.
Η κατάρρευση του CSI300, που αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις 300 μεγάλων επιχειρήσεων στα δύο κινεζικά χρηματιστήρια, προκάλεσε για πρώτη φορά διακοπή της συνεδρίασης για το υπόλοιπο της ημέρας.
Οι συναλλαγές είχαν ήδη αναστελεί για 15 λεπτά χωρίς να καταφέρουν να ανακόψουν την πτώση των τιμών των μετοχών.
Με πτώση άνω του 3% έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο στην πρώτη συνεδρίαση του 2016, λόγω της ισχυρής αύξησης του γεν, των κακών οικονομικών στοιχείων στην Κίνα και των γεωπολιτικών κινδύνων στη Μέση Ανατολή.
Ο Nikkei υποχώρησε κατά 3,06%, καταγράφοντας απώλειες 582,73 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 18.450,98 μονάδες.
Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 2,43% και έκλεισε στις 1.509,67 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 37,63 μονάδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυστραλία: Οι αρχές καλούν χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
- Κοινωνική έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
