Τουρκία: Το 2016 συνομιλίες με την ΕΕ για επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης
Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Άγκυρα και την ΕΕ για την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας θα αρχίσουν το ερχόμενο έτος, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Άγκυρα και την ΕΕ για την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας θα αρχίσουν το ερχόμενο έτος, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ.
Ο υπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ.
Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε ότι το σημαντικό στο άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ είναι η αναβίωση των σχέσεων με την ΕΕ, σημειώνοντας, ωστόσο, παράλληλα ότι το άνοιγμα του κεφαλαίου είναι επίσης σημαντικό για τις επενδύσεις και την ευημερία.
Ο Σιμσέκ βρίσκεται και αυτός στις Βρυξέλλες για το άνοιγμα του κεφαλαίου 17 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, το οποίο αφορά τις οικονομικές και νομισματικές πολιτικές.
Τα σχόλιά του μεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική τηλεόραση.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αναβίωση των σχέσεων με την ΕΕ θα μειώσει τα ασφάλιστρα κινδύνου της Τουρκίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Χανιά: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη
- H SpaceX σχεδιάζει είσοδο στο χρηματιστήριο με αποτίμηση άνω του 1 τρισ.
- Με Κουτέσα «πέταξε» για την Τουρκία η ΑΕΚ (pics)
- Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Ένα νέο σημείο αναφοράς που αλλάζει τα δεδομένα στην ογκολογική φροντίδα
- Αγωγή-φρένο στη mega εξαγορά: Καταναλωτής ζητά να μπλοκαριστεί το deal των 72 δισ. της Netflix για τη Warner Bros
- Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη
