Στο κυνήγι της φάλαινας επιστρέφει η Ιαπωνία από το 2016
Η Ιαπωνία αποφάσισε να επανέλθει από τα τέλη Μαρτίου στη φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική, παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το 2014. Οι Αρχές έκαναν λόγο για νέο αναθεωρημένο σχέδιο, ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκληθεί νέος κύκλος αντιδράσεων.
Η Ιαπωνία αποφάσισε να επανέλθει από τα τέλη Μαρτίου στη φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική, παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το 2014.
Το Δικαστήριο είχε ζητήσει να μπει τέλος στην πρακτική με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ακυρώσει το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας αυτής για την περίοδο 2014-2015.
Ωστόσο, η Υπηρεσία Αλιείας ενημέρωσε την Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας ότι επαναλαμβάνεται αυτή η πρακτική, αυτή τη φορά στη βάση ενός «αναθεωρημένου σχεδίου».
Το σχέδιο αυτό, που προβλέπει ότι θα μειωθεί κατά 2/3 το κυνήγι ρυγχοφάλαινας. Οι Αρχές θεωρούν ότι το σχέδιο έχει επιστημονική βάση, ωστόσο, όπως αναφέρει και το BBC, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκληθεί νέος γύρος αντιδράσεων.
Η Ιαπωνία άρχισε αυτήν που αποκαλεί φαλαινοθηρία για επιστημονικούς σκοπούς το 1987, έναν χρόνο αφότου τέθηκε σε ισχύ το διεθνές μορατόριουμ της φαλαινοθηρίας.
Σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, από το 2005 η Ιαπωνία έχει «ψαρέψει» σχεδόν 3.600 ρυγχοφάλαινες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
- Μια ματιά στο ακόμη πιο επικίνδυνο σίκουελ του «Peaky Blinders»
- Η σιωπηλή πανδημία: Η κατάρρευση της ψυχικής υγείας των εφήβων
- Libération για Αλέξη Τσίπρα: Η ηχηρή πολιτική επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού





