Σουηδία και Νορβηγία αυστηροποιούν τους ελέγχους στα σύνορά τους
Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της επιβάλλει εφεξής η Σουηδία, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο, όπως και να αναγκάσει άλλες χώρες να αυξήσουν τον αριθμό των προσφύγων που δέχονται. Λίγη ώρα μετά παρόμοια απόφαση ανακοίνωσε και η Νορβηγία.
Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της επιβάλλει εφεξής η Σουηδία, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο, όπως και να αναγκάσει άλλες χώρες να αυξήσουν τον αριθμό των προσφύγων που δέχονται. Λίγη ώρα μετά παρόμοια απόφαση ανακοίνωσε και η Νορβηγία.
Η Σουηδία αναμένει ως και 190.000 αιτούντες άσυλο στα σύνορά της φέτος και δηλώνει ότι πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.
Και τώρα, για να το πούμε ξεκάθαρα, περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να αναζητήσουν άσυλο και προστασία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε ο σουηδός πρωθυπουργός.
Λίγες ώρες αργότερα ο νορβηγός πρωθυπουργός ανακοίνωσε παρόμοια απόφαση, την πρόθεση της Νορβηγίας να ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους.
«Οι Σουηδοί ενισχύουν τα σύνορά τους, συνεπώς είναι σημαντικό για μας να ελέγξουμε καλύτερα τα δικά μας σύνορα. Πρόκειται για μέτρα ασφαλείας με στόχο να ελέγξουμε πόσοι άνθρωποι μπαίνουν στα φέρι» δήλωσε Ερνα Σόλμπεργκ στη νορβηγική τηλεόραση.
Οι αυξημένοι έλεγχοι στα φέρι θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης.
Η Νορβηγία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ωστόσο μέλος της ζώνης του Σένγκεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταιγίδες και χαλάζι χτύπησαν Ήπειρο και Κρήτη – Ανησυχία για ζημιές σε καλλιέργειες
- Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Γεώργιος Δριτσάκος
- Λευκός Οίκος: «Πλήρως κατασκευασμένο» το «μνημόνιο κατανόησης» που παρουσίασαν τα ΜΜΕ του Ιράν
- Σέρρες: Πώς έγινε η τραγωδία με το παιδί που βρέθηκε νεκρό σε αρδευτικό κανάλι – Το αναζητούσε η μητέρα του για ώρες
- Λίβανος: Το Ισραήλ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για την Τύρο – Σκοτώθηκε Λιβανέζος στρατιώτης
- Καύσωνας τον Μάιο στην Ευρώπη: το νέο πρόσωπο της κλιματικής κρίσης


