Βερολίνο: «Δεν θα αργήσει» η τριμερής για το προσφυγικό
Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας «έχουν συνεννοηθεί ότι θέλουν να συναντηθούν, διότι η προσφυγική κατάσταση αφορά τις τρεις χώρες ιδιαίτερα» δήλωσε ο γερμανός αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην «τριμερή» συνάντηση, που είχε προαναγγείλει ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Πρόσθεσε ότι η συνάντηση δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί, αλλά δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει ημερομηνία και τόπο.
Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας «έχουν συνεννοηθεί ότι θέλουν να συναντηθούν, διότι η προσφυγική κατάσταση αφορά τις τρεις χώρες ιδιαίτερα», δήλωσε ο γερμανός αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, αναφερόμενος στην «τριμερή» συνάντηση, την οποία είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο κ. Στράιτερ πρόσθεσε ότι η συνάντηση δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί, αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι σήμερα σε θέση να ανακοινώσει ημερομηνία και τόπο.
Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Μάρτιν Σέφερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την δημιουργία hotspots στην Τουρκία, περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας βρίσκονται σε εξέλιξη, και παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περισσότερες πληροφορίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέο περιστατικό βανδαλισμού στο Δήμο Μαραθώνα
- «O Τετε προτάθηκε στην Μπενφίκα»
- Ο Σκοτ Φίσερ ήταν ένας βετεράνος ορειβάτης, γνωστός ως «Μίστερ Διάσωση», μέχρι που βρήκε τραγικό θάνατο στο Έβερεστ
- Αγρότες: Αλλάζουν χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε στην κυβέρνηση
- Ταμείο Ανάκαμψης: Κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια 800 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατοικίας
- Καταστροφές σε δέντρα και κολώνες ρεύματος στο Δήμο Θέρμης από τους θυελλώδεις ανέμους
