Δύο Σύροι υπήκοοι, ηλικίας 19 και 30 ετών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, ενώ επιβιβάζονταν σε πτήση προς την Μάλτα.

Είχαν πλαστά διαβατήρια (ένα νορβηγικό και ένα αυστριακό) και στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες με στρατιωτικές στολές και βομβαρδισμένες περιοχές, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε μία από τις φωτογραφίες απαθανατίζεται ένας νέος που κρατά πολυβόλο, ο οποίος μοιάζει να είναι ο ένας από τους δυο συλληφθέντες, ο 30χρονος, σε πιο νεαρή ηλικία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν, στα κινητά βρέθηκαν και φωτογραφίες από βομβαρδισμένες περιοχές.

Οι δυο άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση για κατοχή πλαστών διαβατηρίων, ενώ οι εισαγγελείς καλούνται να εξακριβώσουν αν οι δυο συλληφθέντες συνδέονται –άμεσα ή έμμεσα– με την τρομοκρατία.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στην Ιταλία υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων μετά τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η Σκάλα, μαζί με το Ντουόμο και τον Άγιο Πέτρο, συμπεριλαμβάνονται στους στόχους που το αμερικανικό FBI θεωρεί ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα μπορούσαν να πλήξουν με νέα επίθεση.

Από το πρωί της Πέμπτης έχει αυξηθεί η παρουσία στρατιωτών, αστυνομικών και καραμπινιέρων στην περιοχή γύρω από το Ντουόμο και την Σκάλα. Ο Ιταλικός Tύπος αναφέρει ότι θα αυξηθεί και το προσωπικό το οποίο παρακολουθεί τις εικόνες που μεταδίδονται από κλειστά κυκλώματα με κάμερες ασφαλείας στο κέντρο του Μιλάνου και της Ρώμης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ