Επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου. Νεαροί εξαπέλυσαν πετροπόλεμο και μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Το βράδυ νεαροί έκαναν πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Σουλτάνη, κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στην οδό Τζορτζ κουκουλοφόροι παραβίασαν ένα αυτοκίνητο και το έσπρωξαν προς τους αστυνομικούς. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις: Τρεις για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, δύο για το πλιάτσικο στο σούπερ μάρκετ και μία αφορά άτομο που εκτιμάται ότι, μαζί με άλλους, θα παραβίαζε γνωστό κατάστημα επί ων οδών Μπουμπουλίνας και Στουρνάρνη.

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, ομάδες 150-200 νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έφθασαν στην πλατεία Εξαρχείων, έστησαν αυτοσχέδια οδοφράγματα, βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, και στη συνέχεια κινήθηκαν εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού και στην οδό Στουρνάρη.

Οι νεαροί εκτόξευσαν πέτρες, φωτοβολίδες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.

Ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε κατά διαστήματα στα στενά των Εξαρχείων, ιδιαίτερα στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα.

Ζημιές έχουν προκληθεί σε εισόδους πολυκατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή.

Αργά το βράδυ, η κατάσταση έβαινε προς εκτόνωση και μόνο λίγα άτομα παρέμεναν στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ