Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ολαπαρίμπη αναχαιτίζει τον προχωρημένο καρκίνο του προστάτη

Η ολαπαρίμπη αναχαιτίζει τον προχωρημένο καρκίνο του προστάτη

Ένα σημαντικό βήμα στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη έκανε διεθνής επιστημονική ομάδα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine, η δραστική ουσία ολαπαρίμπη αναστέλει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Ένα σημαντικό βήμα στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη έκανε διεθνής επιστημονική ομάδα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine, η δραστική ουσία ολαπαρίμπη αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Η ολαπαρίμπη, που αρχικά αναπτύχθηκε για τη θεραπεία γυναικολογικών καρκίνων, αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θεραπεία του προχωρημένου σταδίου καρκίνου του προστάτη. Σύμφωνα με τον Δρ Γιόχαν ντε Μπόνο του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο (ICR) του Λονδίνου, επικεφαλής των ερευνητών, «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, καθώς η ολαπαρίμπη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στους άνδρες με συγκεκριμένες βλάβες στο μηχανισμό επιδιόρθωσης του DNA τους».

Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής TOPARP-A σε 49 άνδρες με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, που δεν είχε ανταποκριθεί στις υπάρχουσες θεραπείες, έδειξαν ότι μετά τη χορήγηση της ολαπαρίμπης, σχεδόν στο ένα τρίτο των ασθενών σταμάτησε η ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, μειώθηκε σημαντικά και σε βάθος χρόνου το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA) και μειώθηκαν τα κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα.

Αν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής Φάσης ΙΙ, TOPARP-B, που θα περιλαμβάνουν μόνον ασθενείς με συγκεκριμένες γενετικές μετάλλαξεις, αποδειχθούν εξίσου θετικά, τότε η ολαπαρίμπη μπορεί να αποτελέσει πλέον βασική θεραπευτική επιλογή για τις περιπτώσεις προχωρημένου καρκίνου του προστάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολαπαρίμπη έχει ήδη εγκριθεί για την θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών και του μαστού, σε γυναίκες φορείς γενετικών μεταλλάξεων στο γονίδιο BRCA.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024