«Ένα εργοστάσιο από πηλό & χρώματα» στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Επιμέλεια: Πάνος Βασιλάκης
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει 2 κύκλους εργαστηρίων εικαστικών «Ένα εργοστάσιο από πηλό & χρώματα», με εισηγητή τον εικαστικό Ανδρέα Κοκκαλιάρη, την Κυριακή 1, 8, 15 & 22 Νοεμβρίου για παιδιά 5-12 ετών.
Θα γίνει γνωριμία με τον κόσμο των χρωμάτων και των εικόνων, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα το παλιό εργοστάσιο φωταερίου και την περιοχή του Γκαζιού.
Τις Κυριακές 1 & 8 Νοεμβρίου, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το κάρβουνο, το βασικό υλικό καύσης των παλιών εργοστασίων, γνωρίζουν έργα καλλιτεχνών που χρησιμοποιούσαν το κάρβουνο σαν πρώτη ύλη και δημιουργούν τα δικά τους μοναδικά έργα.
Τις Κυριακές 15 & 22 Νοεμβρίου, παρατηρούν τα μηχανήματα και τα εργαλεία του παλιού εργοστασίου. Βάζουν τη φαντασία τους να δουλέψει, πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά και τεχνικές και κατασκευάζουν τις δικές τους μηχανές.
Ημερομηνίες: Κυριακή 1 & 8, 15 & 22 Νοεμβρίου
Ώρες: 10.30-12.00 (5-7 ετών), 12.00-13.30 (8-12 ετών)
Κόστος συμμετοχής: 16 ευρώ (για 2 συναντήσεις)
Ο Ανδρέας Κοκκαλιάρης γεννήθηκε στις Η.Π.Α το 1977. Παράγει κυρίως εικαστικά και γλυπτά έργα, αλλά ασχολείται επίσης με εγκαταστάσεις και video-art. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, στο Δ’ εργαστήριο ζωγραφικής, με καθηγητές τους Π. Χαραλάμπους και Γ. Σκαλτσά στη ζωγραφική και το Ν.Τρανό στη γλυπτική. Έχει συμμετάσχει σε 12 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Παρίσι ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Σήμερα, ζει και δημιουργεί στην Αθήνα όπου, από το 2000, εργάζεται ως συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τηλ.: 2103475535, 2103461589, 2103475518
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr
entertainment.in.gr
- Πότε είναι η κλήρωση των play offs και play outs της Super League
- Βουλή: Άγρια επίθεση Λυμπερόπουλου σε Κυρανάκη για τα ταξί – «Εφαρμόζει χουντικές απόψεις στον κλάδο μου»
- UNI-PHARMA και InterMed πιστοποιήθηκαν ως Top Employers για τέταρτη συνεχή χρονιά
- Μπιενάλε: Η EE δεν θέλει τη Ρωσία και οι καλλιτέχνες το Ισραήλ
- Ολυμπιακός – Παλαιό Φάληρο 24-7: Άνετη νίκη πριν τη Μπρέσια για τους «ερυθρόλευκους»
- Βενζίνη: Πάνω από 2 ευρώ στην Αττική και με πλαφόν


