Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με «δυνατές» συμμετοχές στο Διαγωνιστικό συνεχίζονται οι Νύχτες Πρεμιέρας

Με «δυνατές» συμμετοχές στο Διαγωνιστικό συνεχίζονται οι Νύχτες Πρεμιέρας

Με τις «δυνατές» υποψηφιότητες του διαγωνιστικού τμήματος των 21ων Νυχτών Πρεμιέρας συνεχίστηκε το κινηματογραφικό Φεστιβάλ. Η Χρυσή Αθηνά και τα άλλα βραβεία του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Με τις «δυνατές» υποψηφιότητες του διαγωνιστικού τμήματος των 21ων Νυχτών Πρεμιέρας συνεχίστηκε το κινηματογραφικό Φεστιβάλ.

Από την Αργεντινή έρχεται η Κυρία των Σκύλων, η ιστορία μιας γυναίκας που ζει στον δρόμο, που κινείται στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες ακολουθούμενη από τους σκύλους της. Εξαιρετική φωτογραφία και μία σπουδαία ερμηνεία από την Βερόνικα Λίνας που έχει συν-σκηνοθετήσει την ταινία μαζί με τη Λάουρα Σιταρέλα, σε μία από τις καλύτερες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος.

Στο Wolfpack που προβλήθηκε ήδη σε δημοσιογραφική προβολή και προβάλλεται στο Φεστιβάλ σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, παρακολουθούμε μία απίστευτη ιστορία που είναι αληθινή. Στο ντοκιμαντέρ της Κρίσταλ Μοζέλε, βλέπουμε επτά αδέλφια που έχουν μείνει για χρόνια κλεισμένα μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Υόρκη. Μοναδική τους διέξοδο οι ταινίες. Τα αδέλφια αναβιώνουν ολόκληρα σενάρια μέσα στο σπίτι τους, σε ένα ντοκιμαντέρ που επιλέγει να υμνήσει τη δύναμη της φαντασίας ως «φάρμακο» απέναντι στη σκοτεινή πραγματικότητα.

Στο Bridgend βλέπουμε άλλη μία συνταρακτική πραγματική ιστορία να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Από το 2007 μία τραγωδία εκτυλίσσεται στην πόλη Μπρίτζεντ της Ουαλίας, καθώς η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τους νέους να αυτοκτονούν ο ένας μετά τον άλλον. Ο Γιέπε Ρόντε σκηνοθετεί μία άνιση ταινία, με στιγμές μεγαλείου, αλλά και αμηχανίας. Σίγουρα, πάντως, καταφέρνει να αποτυπώσει την αίσθηση απογοήτευσης μιας γενιάς που έχει χάσει τον δρόμο της.

Ενδιαφέρουσα και Η Πυρκαγιά, επίσης από την Αργεντινή που καταγράφει ένα 24ωρο από τη ζωή ενός ζευγαριού που αποφασίζει να μετακομίσει. Εντάσεις, καβγάδες, οργή και πάθος σε τέσσερις τοίχους, στην ιστορία δύο εγκλωβισμένων στις ανασφάλειές τους εραστών.

Το διαγωνιστικό τμήμα θα συνεχιστεί με την προβολή των ταινιών Sleeping Giant, Είσαι και Άσχημος και Πώς να μη βγαίνεις (ποτέ) χαμένος. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν την Κυριακή, στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024