Στον θρόνο της και πάλι η Ισπανία, πρωταθλήτρια Ευρώπης
Η Ισπανία επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2011, όταν είχε πανηγυρίσει «back to back» τίτλους σε Ευρωμπάσκετ (2009, 2011). Με κεκτημένη ταχύτητα από το θρίαμβο επί των διοργανωτών Γάλλων στους «4» της διοργάνωσης, οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν στον αποψινό τελικό με 80-63 των Λιθουανών και κατέκτησαν το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ιστορίας τους σε Ευρωμπάσκετ, όλα υπό τις οδηγίες του Σέρτζιο Σκαριόλο. Στον αντίποδα, η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας «αποχαιρετά» τη Λιλ «ασημένια», όπως το 2013.
Η Ισπανία επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2011, όταν είχε πανηγυρίσει «back to back» τίτλους σε Ευρωμπάσκετ (2009, 2011).
Με κεκτημένη ταχύτητα από το θρίαμβο επί των διοργανωτών Γάλλων στους «4» της διοργάνωσης, οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν στον αποψινό τελικό με 80-63 των Λιθουανών και κατέκτησαν το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ιστορίας τους σε Ευρωμπάσκετ, όλα υπό τις οδηγίες του Σέρτζιο Σκαριόλο.
Στον αντίποδα, η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας «αποχαιρετά» τη Λιλ «ασημένια», όπως το 2013.
Ο καταπληκτικός Πάου Γκασόλ σε συνδυασμό με την αστοχία των Λιθουανών έστειλαν τη «φούρια ρόχα» στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον 35χρονο φόργουορντ/σέντερ να είναι και πάλι ο κορυφαίος της ομάδας του και να ξεπερνά τον Νίκο Γκάλη στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία των Eυρωμπάσκετ.
Οι Λιθουανοί προσπάθησαν και όποτε οι Ισπανοί χαλάρωναν, η διαφορά έπεφτε μέχρι και τους 12 (66-54) αλλά όχι παρακάτω. Ετσι η ομάδα του Σκαριόλο έφτασε στο τρίτο χρυσό.
Τα δεκάλεπτα: 19-8, 41-33, 60-43, 80-63
Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 25 (12 ριμπ.), Φερνάντεθ 11, Ροντρίγκεθ 4, Ερνανγκόμεθ, Ρίμπας 5, Ρέγες 8, Κλαβέρ 7, Σαν Εμετέριο, Γιουλ 12, Αγκιλάρ, Μίροτιτς 8, Βίβες.
Λιθουανία (Καζλάουσκας): Καλνιέτις 13, Γκαΐλιους 1, Ματσιούλις 8, Σεϊμπούτις 13, Σαμπόνις, Καβαλιάουσκας 4, Γιανκούνας 3, Γιαβτόκας, Βαλαντσιούνας 10, Κουζμίνσκας 3, Μιλάκνις, Λεκαβίτσιους.
Νέο ρεκόρ προσέλευσης
Οι 27.323 θεατές που παρακολούθησαν τον τελικό Ισπανία-Λιθουανία, στο Stade Pierre Mauroy της Λιλ, αποτελεί το νέο ρεκόρ προσέλευσης σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ.
Τέσσερις φορές καταρρίφθηκε το συγκεκριμένο ρεκόρ σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, το οποίο ανέδειξε νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ισπανία.
Ισπανία-Λιθουανία Pierre Mauroy Stadium 27.323 (2015)
Γαλλία-Ισπανία Pierre Mauroy Stadium 26.922 (2015)
Γαλλία-Τουρκία Pierre Mauroy Stadium 26.135 (2015)
Ισπανία-Πολωνία Pierre Mauroy Stadium 21.302 (2015)
Ελλάδα-Γερμανία Beogradska Arena 18.900 (2005)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οι μαύροι δεν είναι πίθηκοι»: Δημοκρατικός βουλευτής αποβλήθηκε από την ομιλία Τραμπ επειδή σήκωσε πλακάτ
- Αίγιο: «Σε σοκ τα παιδιά – Ο γιος μου θα μείνει με τα σκάγια όλη του τη ζωή» – Οργή συγγενών για τον 46χρονο
- Πολύνεκρο ναυάγιο στο Ηράκλειο: Στον ανακριτή οι φερόμενοι ως διακινητές – Οι κατηγορίες που τους ασκήθηκαν
- «Σκοτώνετε Αμερικανούς»: Η Ιλχάν Ομάρ των Δημοκρατικών, διέκοψε το αντιμεταναστευτικό παραλήρημα του Τραμπ
- Εβρος: «Το νερό απο ευλογία έγινε για εμάς κατάρα – Οι υποδομές είναι ελάχιστες και απαρχαιωμένες»
- Η Στέλλα Μακάρτνεϊ λέει ότι το bullying που υπέστη η μητέρα της Λίντα «της ραγίζει την καρδιά»


