Ο Σνόουντεν θα επέστρεφε στις HΠΑ μόνο με «εγγυήσεις για δίκαιη δίκη»
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν δηλώνει ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις ΗΠΑ μόνον στην περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση «θα του εγγυάτο τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης», όπως λέει ο ίδιος.
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν δηλώνει ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις ΗΠΑ μόνον στην περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση «θα του εγγυάτο τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης», όπως λέει ο ίδιος.
«Συνεχώς δηλώνω ότι το μόνο πράγμα που θέλω από την κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψω και να υποβληθώ σε δίκη είναι εγγυήσεις για μια δίκαιη δίκη» σημείωσε ο Σνόουντεν.
Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος όπως και η κοινή γνώμη ή η αμερικανική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρονται για μια «παρωδία δίκης« στις ΗΠΑ.
Τον Ιούλιο ο δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσέρενα είχε ήδη δηλώσει ότι ο Σνόουντεν θα εξέταζε μια επιστροφή του στις ΗΠΑ, αλλά το θέμα του ήταν ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης.
Το 2013 ο Σνόουντεν έλαβε προσωρινά άσυλο στην Ρωσία, ενώ έναν χρόνο αργότερα του χορηγήθηκε άδεια παραμονής για τρία χρόνια στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Sputnik
- Το μήνυμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μετά την Ανάσταση
- Wall Street: Νέος δείκτης που σορτάρει την ιδιωτική πίστη
- «Φτάνει με την προσωπική ειδωλολατρία και την ειδωλολατρία του χρήματος», ειπε ο Πάπας Λέων
- ΑΑΔΕ: Επιχείρηση Supercars – Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες
- Fed: Στο μικροσκόπιο της οι μεγάλες τράπεζες για την έκθεσή τους στην ιδιωτική πίστη
- Νέος Κόσμος: Σακούλες με μολότοφ κατέσχεσαν λίγο πριν το Χριστός Ανέστη – Αποκλειστικές εικόνες

