Πρόσθετη ρευστότητα 150 δισ. γουάν από την κεντρική τράπεζα της Κίνας
Βραχυπρόθεσμα δάνεια προς τις κινεζικές τράπεζες ύψους 150 δισ. γουάν (23,43 δισ. δολάρια) παρέσχε σήμερα Τρίτη η κεντρική τράπεζα της Κίνας.
Βραχυπρόθεσμα δάνεια προς τις κινεζικές τράπεζες ύψους 150 δισ. γουάν (23,43 δισ. δολάρια) παρέσχε σήμερα Τρίτη η κεντρική τράπεζα της Κίνας.
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις υψηλές εκροές από την αποδυνάμωση της οικονομίας και την υποχώρηση του κινεζικού χρηματιστηρίου η κεντρική τράπεζα της Κίνας έδωσε πρόσθετη ρευστότητα, κάτι που είχε ήδη προαναγγείλει από προχθές Κυριακή.
Τα τελευταία στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας δείχνουν πως οι ενέργειες της κυβέρνησης για να στηρίξει τις τιμές των μετοχών από τις αρχές Ιουλίου είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του δανεισμού προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όμως τα δάνεια προς την πραγματική οικονομία έχουν σημειώσει σημαντική πτώση.
Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ακόμη ότι προχωρά σε μείωση των επιτοκίων. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο δανεισμού ενός έτους μειώθηκε κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,6%, το επιτόκιο καταθέσεων στο 1,75%, ενώ το όριο των διαθεσίμων για τις περισσότερες μεγάλες τράπεζες στο 18%. Οι μειώσεις στα επιτόκια θα ισχύσουν από αύριο.
Πολλοί είναι και εκείνοι που προειδοποιούν πως η αύξηση της προμήθειας χρήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού και να δημιουργήσει νέες «φούσκες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ν. Ανδρουλάκης: Πρόεδρε, τι σημαίνει η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τις υποκλοπές;
- Ξάνθη: Νεκρός 69χρονος μετά από άγριο καυγά με συγχωριανό του – Τον χτύπησε με γκασμά στο κεφάλι
- Το σημαιάκι… τίτλου της Άρσεναλ – Ισοφάρισαν μεγάλο ρεκόρ οι «κανονιέρηδες»
- Παναθηναϊκός-Άρης 3-1: Ταμπόρδα και Τεττέη «καθάρισαν» για τετράδα
- Ιράκ: Πλήγμα στην πολυεθνική βάση στο Ερμπίλ – Στις φλόγες μέρος του αεροδρομίου
- Παναθηναϊκός-‘Αρης: Ο Κοντούρης έκανε το θέατρο της χρονιάς

