Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία τη Δευτέρα μετά τις αποχωρήσεις
Συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μισά σχεδόν μέλη της μετά την αποχώρηση των διαφωνούντων και πιθανόν με την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να ξεκινήσει ουσιαστικά η προετοιμασία του κόμματος για τις εκλογές.
Συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μισά σχεδόν μέλη της μετά την αποχώρηση των διαφωνούντων και πιθανόν με την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να ξεκινήσει ουσιαστικά η προετοιμασία του κόμματος για τις εκλογές.
Στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής αποφασίστηκε να γίνει νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα και να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή πιθανότατα εντός της εβδομάδας, προκειμένου να συζητήσει την εκλογική τακτική, θέματα σχετικά με το νέο πρόγραμμα και την νέα διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε και έγινε δεκτό να συγκροτηθούν τρεις επιτροπές εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας. Τα μέλη των τριών επιτροπών αναμένεται να οριστούν στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ενώ κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αναμένεται να τοποθετηθούν στις θέσεις όσων αποχώρησαν, προκειμένου η Πολιτική Γραμματεία να έχει πλήρη σύνθεση για να ανταποκριθεί στις αυξημένες προεκλογικές υποχρεώσεις του κόμματος.
Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στα μέλη της ΠΓ την περασμένη Παρασκευή είχε τονίσει ότι ο ΣYPIZA «έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Πεντάγωνο φιλοξένησε τις πρώτες στρατιωτικές συνομιλίες Ισραήλ – Λιβάνου με στόχο τη Χεζμπολάχ
- Κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι από ΗΠΑ και Κούβα συναντήθηκαν στο Γκουαντανάμο
- Επίθεση ουκρανικού drone στo περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας με δύο νεκρούς
- Η Χεζμπολάχ έχει βάλει στο στόχαστρο Ισραηλινούς αξιωματικούς με χρήση drone
- Ο Τραμπ αποδέχθηκε να παραδώσει τον έλεγχο του Κέντρου Κένεντι
- Οι ιρανικές αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του
