Πλήρη απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου από το 2018
Μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας και ειδικά του φυσικού αερίου που θα οδηγήσει σε πλήρη απελευθέρωση το 2018, προβλέπει το βασικό κείμενο της συμφωνίας. Αυτό σημαίνει την απελευθέρωση της λιανικής αγοράς με την άρση του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης του δικτύου λιανικής πώλησης που διαθέτουν οι τρεις ΕΠΑ (Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας).
Μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας και ειδικά του φυσικού αερίου που θα οδηγήσει σε πλήρη απελευθέρωση το 2018, προβλέπει το βασικό κείμενο του νέου μνημονίου.
Αυτό σημαίνει την απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου με την άρση του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης του δικτύου λιανικής πώλησης φυσικού αερίου που διαθέτουν οι τρεις ΕΠΑ (Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας).
Πρόκειται για εφαρμογή του κοινοτικού δίκαιου και σύμφωνα με εκτιμήσεις, η διαδικασία θα γίνει σταδιακά προκειμένου να διευθετηθεί η σχέση με τους ιδιώτες επενδυτές που συμμετέχουν στις ΕΠΑ κι έχουν υπογράψει μακροχρόνια συμβόλαια κατασκευής και αποκλειστικής χρήσης του δικτύου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λάτσιο – Ινσίνιε: Η επιστροφή που αλλάζει τα δεδομένα
- Κομοτηνή: Στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς δύο γυναίκες, η μια ανήλικη
- Η Μόσχα επιμένει για τη επίθεση στην κατοικία του Πούτιν – Λέει ότι θα δώσει αποδείξεις στις ΗΠΑ
- «Λάθος πόρτα χτυπά ο Μητσοτάκης, ας πάει στον Βελόπουλο» ξεκαθαρίζει το ΠΑΣΟΚ
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ
- LIVE: Λίβερπουλ – Λιντς
