Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Αριστερή Πλατφόρμα
Σε ρυθμούς προετοιμασίας κινούνται οι διαφωνούντες της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της ενδεχόμενης ψήφισης στη Βουλή της συμφωνίας που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους. Κυρίαρχη εκτίμηση είναι πως αν και εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία και φτάσει στη Βουλή εντός χρονοδιαγράμματος, έως τις 20 του μηνός, το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα οριστικοποιηθεί και θα είναι μη αναστρέψιμο.
Σε ρυθμούς προετοιμασίας κινούνται οι διαφωνούντες της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της ενδεχόμενης ψήφισης στη Βουλή της συμφωνίας που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους.
Κυρίαρχη εκτίμηση είναι πως αν και εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία και φτάσει στη Βουλή εντός χρονοδιαγράμματος, έως τις 20 του μηνός, το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα οριστικοποιηθεί και θα είναι μη αναστρέψιμο.
Υπό την έννοια αυτή, οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους – μεταξύ αυτών και για την δημιουργία ενός νέου σχήματος – καθώς θεωρείται δεδομένο πως ακόμη κι αν δεν υπάρξουν διαγραφές και πειθαρχικά μέτρα, δεν πρόκειται να βρίσκονται στις λίστες υποψηφίων των επόμενων εκλογών – οι οποίες εκτιμάται ότι μελετώνται ως ένα από τα πιθανότερα ενδεχόμενα από το Μέγαρο Μαξίμου.
Εν όψει αυτών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη, όπου σε εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας τόνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο.
Την Πέμπτη ο Δημήτρης Στρατούλης θα βρίσκεται στον Βόλο, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε ρωσική επιδρομή στην Οδησσό
- Λίβανος: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τρίπολη
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό