Σε «κίτρινο» συναγερμό η Κύπρος λόγω καύσωνα
Σε «κίτρινο» συναγερμό παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Κύπρος, αφού το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» κόκκινο. Ιδιαίτερα μετά τις 12 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Δεν έλειψαν και οι διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές της Λευκωσίας και της Λεμεσού.
Σε «κίτρινο» συναγερμό παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Κύπρος, αφού το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» κόκκινο.
Ιδιαίτερα μετά τις 12 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Το ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας που σημειώθηκε τη Δευτέρα, λόγω της αυξημένης χρήσης των συστημάτων κλιματισμού, συνοδεύτηκε από ορισμένα προβλήματα στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν έλειψαν και οι διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές της Λευκωσίας και της Λεμεσού, με τα προβλήματα όμως να έχουν επιλυθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ωστόσο, το σύστημα, αν και σχεδόν οριακά, ανταποκρίθηκε σε γενικές γραμμές στις αυξημένες απαιτήσεις για ηλεκτρική ενέργεια ακόμα και μετά το μεσημέρι όπου στα αστικά κέντρα στο εσωτερικό η θερμοκρασία είχε δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα και με το υπουργείο Υγείας δεν καταγράφηκαν περιστατικά πολιτών που χρειάσθηκαν άμεση ιατρική φροντίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υεμένη: Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σκοτώνει 5 μέλη των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία
- ΗΠΑ: Δικαστής απαγορεύει στην κυβέρνηση Τραμπ να εξετάσει κατασχεμένες συσκευές δημοσιογράφου
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»