Μείωση 6% στις κύριες συντάξεις τον Σεπτέμβριο
Μείωση της τάξεως του 6% αναμένεται στις κύριες συντάξεις τον Σεπτέμβριο, λόγω της αναδρομικής αύξησης της εισφοράς που παρακρατείται για υγειονομική περίθαλψη. Η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε από το ΙΚΑ τη Δευτέρα.
Την εγκύκλιο με την οποία αυξάνεται αναδρομικά από το 4% στο 6% το ποσοστό παρακράτησης από τις χορηγούμενες κύριες συντάξεις για την ασφάλιση κλάδου παροχών ασθενείας των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξέδωσε το ΙΚΑ.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως από την 1η Ιουλίου 2015 το ποσοστό εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις όλων των ασφαλιστικών οργανισμών, του Δημοσίου και του ΝΑΤ, διαμορφώνεται σε 6% από 4%.
Ξεκαθαρίζεται δε πως το ανωτέρω ποσοστό υπολογίζεται επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης, η οποία συνεχίζει να ισχύει.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα ποσά της εισφοράς που προκύπτουν, ως διαφορά για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, θα παρακρατηθούν από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου 2015.
«Η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Πληροφορικής Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. θα ενεργήσει αρμοδίως ώστε να γίνεται κράτηση 6% αρχής γενομένης της συντάξεως μηνός Σεπτεμβρίου 2015, από την οποία θα παρακρατηθούν και τα ποσά που προκύπτουν, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες, από 1/7/2015, συντάξεις» σημειώνεται σχετικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάτι καλό μαγειρεύεται: Ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Heat 2» – Όλα όσα γνωρίζουμε
- Τα δύο υπέροχα γκολ του Γιαμάλ στο πρώτο ημίχρονο του Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ (vids)
- Τεχεράνη: Δορυφορική εικόνα δείχνει καταστροφές στην επίσημη κατοικία του Χαμενεΐ
- Βούτσιτς: Στο Ιράν γίνεται αυτό που έγινε το 1999 στην Γιουγκοσλαβία
- Ηρακλής: Οι πανηγυρισμοί των «κυανόλευκων» για την άνοδο στη Super League (vids)
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
