Μειώσεις φόρων προαναγγέλλει ο ιταλός πρωθυπουργός
Σειρά φοροελαφρύσεων εξήγγειλε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ξεκινώντας από το 2016, υπογραμμίζοντας πως δεν θα αυξηθούν παράλληλα τα δυσθεώρητα επίπεδα του ιταλικού χρέους. Μεταξύ των σημαντικότερων παρεμβάσεων θα είναι, από το 2016, η κατάργηση του φόρου στην πρώτη κατοικία, ένα από τα μέτρα που είχαν προκαλέσει την εντονότερη δυσφορία.
Σειρά φοροελαφρύσεων εξήγγειλε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ξεκινώντας από το 2016, υπογραμμίζοντας πως δεν θα αυξηθούν παράλληλα τα δυσθεώρητα επίπεδα του ιταλικού χρέους.
Μεταξύ των σημαντικότερων παρεμβάσεων θα είναι, από το 2016, η κατάργηση του φόρου στην πρώτη κατοικία, ένα από τα μέτρα που είχαν προκαλέσει την εντονότερη δυσφορία. Εκτιμάται ότι τα έσοδα στα κρατικά ταμεία από το φόρο ανέρχονται σε περίπου 4 δισ. ευρώ ετησίως.
Όπως ανέφερε ο Ρέντσι σε συνέδριο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος στο Μιλάνο, η κυβέρνηση προτίθεται από το 2016 να καταστήσει παρελθόν το φόρο πρώτης κατοικίας: «Οι άλλοι το έλεγαν, εμείς το κάνουμε» ανέφερε, μιλώντας χαρακτηριστικά για «κοπερνίκεια επανάσταση».
Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει από το 2017 τη φορολογία στις επιχειρήσεις και από το 2018 το φόρο εισόδημάτος.
Ο στόχος του Ρέντσι, όπως είπε, είναι σε ορίζοντα πέντε χρόνων οι φοροελαφρύνσεις να έχουν φτάσει τα 50 δισ. ευρώ. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν, υποστήριξε ο ιταλός πρωθυπουργός, με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Λύγισε» η Ελεονώρα Μελέτη: Ξέσπασε σε λυγμούς στο Ευρωκοινοβούλιο για την κακοποίηση που έχει δεχτεί
- Η παρακάμερα από τη μεγάλη νίκη στο Βελιγράδι: Η ρουτίνα του Γουόκαπ και οι πανηγυρισμοί μετά τη λήξη (vid)
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση – Ποιους αφορά
- Ευλογιά προβάτων: Καμπανάκι κινδύνου για τη διακίνηση ζωοτροφών από την Κρήτη
- Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η κρυφή κόρη του σε ηλικία 48 χρόνων
- «Ένας κρίκος στη διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων» – Μητσοτάκης για φρεγάτα «Κίμων»

